Belønning for å ta mobilfri

Med denne appen får studenter belønning for å ta mobilfri. BI i Oslo, Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen og Universitetet i Tromsø har tatt i bruk appen "Hold", nå gjør de det samme på NTNU. Men hva med Universitetet i Stavanger?

Bilde av Hold-appen

Vil holde deg borte

Først. Hva går appen ut på?

For hvert 20. minutt du klarer å holde deg unna telefonen mens du studerer, får du ett poeng.Og når du har samlet opp nok poeng kan benytte det til å hente ut en premie på Narvesen, skriver trd.by.

Appen skal altså holde studenter borte fra mobilen, og hjelpe deg til å konsentrere deg om fagene.

– Per i dag kan du bytte inn poengene mot for eksempel en kaffe eller Cola, Wasa knekkebrød, eller et billigere One Call-abonnement. Vårt mål er å dekke hele studentbehovet, vi håper å få til et samarbeid med studentsamskipnaden for å komme nærmere dette målet, forteller Maths Mathisen til trd.by.

Han og resten av gjengen bak «Hold» var selv studenter på Copenhagen Business School da de oppdaget at forelesningene ofte gikk med på å sjekke mobilen.

Ikke mulig å jukse

Nå tenker du kanskje at du kan ligge hjemme og sove mens du tjener poeng. Vel, juks er som elles på Universitetet ikke tillatt.

– Appen skal belønne studenter som faktisk er på skolen, og styres derfor ut fra geo-lokasjon. På den måten kan du ikke spare poeng ved og sitte hjemme i senga, for eksempel, sier Mathisen.

Appen er foreløpig kun tilgjengelig for iPhone, men skal lanseres for Android innen kort tid.

Med denne appen låser snusboksen seg om du blir for grådig

- Spennende

– Appen så absolutt veldig spennende ut og hadde sikkert vært noe UiS-studentene hadde satt pris på, skriver leder av studentorganisasjonen StOr, Anine Klepp til Byas, og legger til;

– Vi skal se hva vi kan få til!