5 råd for å lykkes i akademisk skriving

Synes du det er vanskelig å komme i gang med bacheloroppgaven? Sliter du med å få teksten til å henge sammen? Ikke fortvil. Mentorene ved Skriveverkstedet, Mona Sunde og Matias Esteban Torres, har 5 skrivetips til deg som trenger starthjelp. Flere tips får du på Skriveverkstedet.

1. Analyser læreplanen

Sett deg inn i hva som forventes av deg ved å lese læreplanen grundig.  Du skal vite hva som legges i «kunnskap», «ferdigheter» og «generell kompetanse» i faget du tar. Alle disse momentene bør være med i en oppgavebesvarelse.

2. Øve på å skrive

Hvis du øver deg på å skrive, blir du bedre til å skrive. Start å skrive så fort som mulig. En ambisiøs student ber faglærer om skriveoppgaver tidlig i semesteret.

3. Les andre akademiske tekster

Du lærer mye av å se på struktur, setningsoppbygging og argumentasjon i andre oppgaver.

4. Ha med deg problemstillingen du skal løse, gjennom hele oppgaven

Akademisk skriving handler om å besvare et spørsmål du stiller deg selv i starten av skriveprosessen. Lag originale problemstillinger som du faktisk interesserer deg for og som du ønsker å finne svar på.

5. Få andre til å lese gjennom

Be familie og venner lese gjennom teksten. Spør om de har fått med seg den røde tråden og om hovedpoenget har kommet godt fram i teksten.

Nyttige lenker:

Søk & Skriv er rettet mot studenter som skal skrive oppgaver på bachelor- og masternivå.
Kildekompasset.no gir deg nyttig informasjon om referansestiler, kildekritikk og lovgivning.

Studenter ved pc

Det å dvele litt ved fagplanen er ikke dumt hvis du ønsker å skrive en god oppgave.