Foto fra Jazzskolen

UiS-studenter inviterer til jazzskole for barn og unge

Kjenner du barn eller unge som vil lære å spille jazz? Jazzskolen drives av jazzstudentene ved Fakultet for utøvende kunstfag. Påmelding innen torsdag 15. oktober.

Kurs og undervisning fra biblioteket

Bli en bedre student med kurs fra biblioteket

Vi gjør din studiehverdag enklere med mange nyttige kurs i ulike programvarer. Alle våre kurs er gratis og åpne for studenter og ansatte ved UiS.

Folk ved bord i stort lokale.

Hugs ein-meters-regelen i kafeane på campus!

Vi ønskjer å halde kafeane våre åpne og ber studentar og tilsette om å utøve god smittevern når dei skal handla og ete i kafeane på campusane våre.

Illustrasjonsfoto, forkjølet student.

Viktig korona-info ved UiS

UiS er åpent for studenter, ansatte og gjester og følger de samme smittevernsrådene som ellers i samfunnet. UiS følger nøye med på situasjonen knyttet til koronaviruset. Her får du oversikt over hva som gjelder på universitetet.

Katharina held ein tommestokk mellom Kjetil og Marthe

– Vi føler oss trygge

Førsteårsstudentane Marthe Holth og Kjetil Bjørnsen Jekteberg følte seg trygge på campus då UiS sparka i gang semesteret i fullt solskin.

Nedpakking av Bjergsted biblioteket

Biblioteket i Bjergsted pusser opp!

Biblioteket i Bjergsted er stengt for ombygging og oppussing. Biblioteket gjenåpner til høsten i oppdatert og moderne form.

Lisa Søyland og Anne Beth Våga foran bokhyller og avsperrede gruppearbeidsplasser

Godt smittevern på biblioteket

Med fargerike sperrebånd, gul teip på gulvet for å markere én meter og stasjoner med håndsprit ved inngang og berøringspunkt, gjenåpnet biblioteket på Ullandhaug 27. mai. Åpningen har gått over all forventning.

It informasjon_illustrasjon

Ustabil Feide-pålogging / Unstable Feide logon

På grunn av vedlikehold av IT-tjenester opplever noen dessverre problemer med pålogging til systemer som Canvas. IT jobber med å løse problemet så raskt som mulig.

Foto fra tidligere

Bli med på "tenketanken" Create Tomorrow!

Er du klar for en spennende og internasjonal erfaring, sammen med medstudenter? Torsdag og fredag denne uken har du sjansen til å bidra til å jobbe med utfordrende caser fra selskaper, sykehus og organisasjoner - helt koronafritt!

Bygg med store glassflater, blå himmel og grønn plen

Gjenåpning av biblioteket

Biblioteket på Ullandhaug er åpent. Du kan låne og levere bøker, samt benytte et begrenset antall leseplasser. Veiledning foregår hovedsakelig digitalt.

Illustrasjon av en dame med headsett som står foran en pc

Biblioteket veileder over nett

Biblioteket er tilgjengelig for veiledning over nett. Ta kontakt så svarer vi på dine spørsmål.

Bibliotekarene er tilgjengelig digitalt

Digitale læringsressurser fra biblioteket

Du finner gode ressurser på nett om EndNote, Zotero, NVivo, LaTex og Tableau. Biblioteket er også tilgjengelig til å hjelpe digitalt!

Illustrasjon av hjerne med forstørrelsesglass

Biblioteket abonnerer på Health Research Premium Collection fra ProQuest

Få tilgang til tidsskrifter innen alle medisinske fagområder.

Hånd holder telefon illustrasjon på åpen tilgang.

Åpen tilgang til e-ressurser

På grunn av korona åpner flere utgivere og forlag for gratis tilgang til sine e-ressurser i en begrenset periode!

Gratis tilgang til JoVE videobibliotek

Gratis tilgang til JoVE Science Educational Video Library

I disse koronatider gir JoVE studenter og ansatte ved UiS gratis tilgang til deres vitenskaplige videobibliotek.

Grønt tre, foran bygning med glassvindu

Koronabiblioteket

Biblioteket Ullandhaug tilbyr lån og retur av bøker, samt et begrenset antall leseplasser. Ta kontakt for digital veiledning, eller bli med på kurs i biblioteket eller digitalt. 3D-laben er åpen og Studieverkstedet tilbyr veiledning.

Arrangement ved Universitetsbiblioteket er avlyst inntil videre

Som et tiltak for å hindre smitte av korona-viruset har vi valgt å avlyse alle arrangementer ved Universitetsbiblioteket inntil videre.

Søk og finn faglitteratur om helse illustrasjon

Finn siste forskning om koronaviruset

Det står mye om koronaviruset i media. Medisinsk bibliotek viser deg en rekke nyttige ressurser slik at du selv kan finne siste forskning og faglitteratur om viruset.

Student Pål Ruben Hovind får diplomet sitt overrakt av faglærerne på senteret.

Første kull har fullført Minor i kjønnsstudier

I januar i år feiret Senter for kjønnsstudier studentene som har fullført studieprogrammet Minor in Gender Studies. Minoren (halvårsstudium) er et fordypningsstudium som består av tre emner som gir en introduksjon til teoretiske rammeverk og diskusjoner som er sentrale i kjønnsforskningsfeltet.

Logo Skrivenatt

Få med deg Skrivenatt på biblioteket!

Stressa på grunn av oppgaveskriving og eksamens? Bli med på Skrivenatt på Universitetsbiblioteket!