Hånd holder telefon illustrasjon på åpen tilgang.

Åpen tilgang til e-ressurser

Flere utgivere og forlag åpner for gratis tilgang til sine e-ressurser i en begrenset periode! (Oppdateres fortløpende)

Gratis tilgang til JoVE videobibliotek

Gratis tilgang til JoVE Science Educational Video Library

I disse koronatider gir JoVE studenter og ansatte ved UiS gratis tilgang til deres vitenskaplige videobibliotek.

Bibliotekarene er tilgjengelig digitalt

Digitale læringsressurser fra biblioteket

Du finner gode ressurser på nett om EndNote, Zotero, NVivo, LaTex og Tableau. Biblioteket er også tilgjengelig til å hjelpe digitalt!

Biblioteket hjelper deg digitalt!

Vi er tilgjengelig digitalt. Ta kontakt på e-post så hjelper vi deg!

Arrangement ved Universitetsbiblioteket er avlyst inntil videre

Som et tiltak for å hindre smitte av korona-viruset har vi valgt å avlyse alle arrangementer ved Universitetsbiblioteket inntil videre.

Illustrasjonsfoto, forkjølet student.

Viktig informasjon om koronaviruset

UiS følger nøye med på situasjonen knyttet til koronaviruset. Her får du oversikt over hva som gjelder på universitetet.

Søk og finn faglitteratur om helse illustrasjon

Finn siste forskning om koronaviruset

Det står mye om koronaviruset i media. Medisinsk bibliotek viser deg en rekke nyttige ressurser slik at du selv kan finne siste forskning og faglitteratur om viruset.

Students at campus UiS.

Open Day 2020

Want to know more about higher education and studies at the University of Stavanger? Visit us on Open Day at campus Ullandhaug Tuesday 3 March from 08.30 to 12.30.

Student Pål Ruben Hovind får diplomet sitt overrakt av faglærerne på senteret.

Første kull har fullført Minor i kjønnsstudier

I januar i år feiret Senter for kjønnsstudier studentene som har fullført studieprogrammet Minor in Gender Studies. Minoren (halvårsstudium) er et fordypningsstudium som består av tre emner som gir en introduksjon til teoretiske rammeverk og diskusjoner som er sentrale i kjønnsforskningsfeltet.

Logo Skrivenatt

Få med deg Skrivenatt på biblioteket!

Stressa på grunn av oppgaveskriving og eksamens? Bli med på Skrivenatt på Universitetsbiblioteket!

Yingshu Liu

Yingshu Liu er død

Det er med sorg vi melder at Yingshu Liu, student på bachelorprogrammet i regnskap og revisjon, er død. Det vil bli avholdt en minneseremoni for henne onsdag 5. februar klokken 13.00.

Framside av Arne Rettedals hus

UiS skal få ny strategisk plan

Universitetet i Stavanger er dette året i gang med å lage ein ny strategi som skal gjelde fram til 2030. UiS-leiinga vil at studentane skal engasjere seg i strategiprosessen og inviterer studentar og tilsette til allmøte tysdag 28. januar.

InGenious, presentation of results

Earn 10 study points while working on a case from a company in the region

Sign up for Strategies for Innovation Management and work on a real-life challenge from a company in the region

Olof Johansson-Stenmann, professor, Universitetet i Gøteborg, Elisabeth Isaksen, post doc, London School of Economics, Bertil Tungodden, professor, Norges Handelshøyskole og Kalle Moene, professor, Universitet i Oslo.

Omstilling, ulikhet og uro på økonomifestival

Hvilke former for ulikhet tåler vi? Hva er egentlig rettferdig? Handelshøgskolen ved UiS er partner til økonomifestivalen KÅKÅnomics 2019 og arrangerer åpent seminar onsdag 23. oktober 2019.

MacOS installasjon

Ikke oppgrader til MacOS Catalina

Det anbefales å ikke oppgradere til Catalina ennå.

Foto fra Jazzskolen

UiS-studenter inviterer til jazzskole for barn og unge

Kjenner du barn eller unge som vil lære å spille jazz? Jazzskolen drives av jazzstudentene ved Fakultet for utøvende kunstfag. Påmelding innen torsdag 31. oktober.

Illustrasjon av to jenter som drikker kaffe og holder på med PC

Enklere tilgang til bibliotekets e-ressurser utenfor campus

Bruk nettleserutvidelsen Lean Library for å få tilgang til bibliotekets e-ressurser hjemmefra.

Kvinne som tek sjølvi saman med fem andre unge menneske.

Kickstarta studia

– De har valt rett. Vi treng dykk, var meldinga til nye NHS-studentar då dei møtte bransjen, og potensielle framtidige arbeidsgjevarar.

Students working on creative problem-solving

Get 10 study points while working on a case from a company in the region

This semester UiS is introducing a brand new study opportunity for our students!

Bilde av ambulanse

Stadig mer populært å studere ved UiS

4599 søkere har fått tilbud om studieplass ved Universitetet i Stavanger i høst gjennom Samordna opptak. På flere av de mest populære utdanningene har poenggrensene steget siden i fjor.