en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Utlysning av traineestilling ved Stavangerregionens Europakontor

Stavangerregionens Europakontor (SrE) søker trainee for utplassering ved kontoret i Brussel i perioden september 2018 - juni 2019. SrE har inngått et samarbeid med Universitetet i Stavanger (UiS), og utlysningen retter seg mot studenter som fullfører utdanningen sin i inneværende semester.

Stavangerregionens Europakontor er et av seks norske regionkontor i Brussel. Kontoret har til sammen 28 partnere fra offentlig sektor, akademia og næringsliv.

Kvalifikasjoner:

  • Høyere utdanning innen statsvitenskap, sosiologi, samfunnsøkonomi, rettsvitenskap og journalistikk eller lignende. Mastergradsnivå er en fordel, men stillingen er også åpen for nyutdannede bachelorstudenter
  • Kunnskaper om og interesse for EU/EØS er en fordel
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk. Gjerne grunnleggende kunnskaper i fransk, men ikke et krav (språkkurs blir tilbudt)
  • Gode IT-kunnskaper
  • Motivasjon og personlig egnethet vil bli tillagt vekt

Arbeidsoppgaver
Den overordnede målsetningen for Stavangerregionens Europakontor er å bidra til regional vekst og utvikling gjennom å bruke mulighetene i EU og Europa. Med dette som utgangspunkt vil traineen blant annet være involvert i disse arbeidsoppgavene:

  • Analyse av, og informasjon om, EU/EØS-initiativ med relevans for Stavangerregionens næringsliv, kunnskapsinstitusjoner samt offentlig forvaltning, gjennom artikler og nyhetsbrev
  • Representere og fremme regionens strategiske interesser overfor EU-institusjonene, norske og europeiske aktører, samt delta i profilerings- og nettverksarbeid
  • Bistå Europakontorets partnere i prosjektutvikling og partnersøk
  • Bistå i arrangering av kompetansehevingstiltak som studiebesøk, kurs og seminar for regionens aktører
  • Oppdatering og vedlikehold av SrEs hjemmesider (www.stavangerregion.no )

Svare på henvendelser fra medlemmene, diverse administrative oppgaver

 

Hva kan vi tilby? 
Vi kan tilby en spennende stilling i Brussel, med mulighet for nettverksbygging i rollen som trainee for en dynamisk region med et sterkt europeisk fokus. Du kommer til å jobbe med et engasjert partnerskap, og et sekretariat som fungerer smidig som kobling mellom Europakontoret og partnerne. Du vil få et positivt arbeidsklima og solid internasjonal arbeidserfaring.

Traineestillingen er ulønnet, men du vil motta et månedlig stipend fra SrE på NOK 8500,-. I tillegg vil nyutdannede studenter fra UiS få tildelt et Erasmus+ stipend på EURO 450,- per måned. Utbetalingen administreres av Internasjonalt kontor på UiS. SrE dekker også traineens utreise og hjemreise, i tillegg til kollektivtransportutgifter i Brussel. Kontoret dekker ikke boligkostnader, men kan bistå med praktisk informasjon om hvordan man kan  finne bolig når søknadsprosessen er over. 


Høres dette interessant ut?
Da ser vi gjerne at du innen utgangen av søndag 8. april sender søknad og CV på norsk til post@stavangerregion.no

Du kan lese hele utlysningen her

Ta gjerne kontakt med Europarådgiver Maja Busch Sevaldsen på tlf: +32 476 944 467 / maja@stavangerregion.no eller nåværende trainee Andreas Høglund på tlf: +47 943 73 126 / andreas@stavangerregion.no for mer informasjon om stillingen.

Kontaktperson ved Universitetet i Stavanger:
Rådgiver Hege Rosså: hege.rossa@uis.no / 51 83 31 40