Gjør noe helt annet i sommer - reis på sommerskole!

UiS-student Kristine Labay Haastrup brukte sommeren på å skaffe seg faglig påfyll – det anbefaler hun andre også å gjøre! Selv reiste hun på CuriousU sommerskole, arrangert av ECIU-partneren vår University of Twente.

«Ja, jeg vil sterkt anbefale andre å reise på denne sommerskolen. Det handler ikke bare om å lære nye ting, det er din sjanse til å møte nye mennesker fra ulike deler av verden.», forteller Kristine

Hvorfor ønsket du å delta på «CuriousU»?
«Jeg var på sommerskolen ved University of Twente, fordi det så virkelig interessant ut og gav meg en sjanse til å møte nye mennesker. Jeg var også nysgjerrig på hva slags aktiviteter vi skulle gjøre. Jeg er alltid spent på å lære nye ting.»

Hvor store utgifter hadde du?
«Universitetet i Twente dekket utgiftene for sommerskolen. Det ville si at jeg kunne reise uten å betale mat og sted å bo - dersom jeg valgte å bo i telt. Jeg bodde på “Log cabin”, hvor jeg måtte betale 150 Euro. Jeg måtte også betale for min egen flybilletter, tog, buss og andre småting. Alt i alt jeg brukte rundt 4000 NOK, og synes det var greit nok i forhold til de andre studentene, som måtte betale sommerskolen selv.»

Hvordan var boforholdene?
«Jeg bodde i "Log Cabin" som var ok, men kunne vært bedre. Jeg betalte 150 euro for 9 netter.»

Hvordan var selve programmet på sommerskolen?
«Temaet jeg tok var Hands-on Physics. Det var virkelig moro og jeg lærte massevis. Kurset var svært godt arrangert og alle deltok siden det var «hands-on». Vi hadde aktiviteter som å bygge broer, musikk med sand, «Resonance», «Physics of Music», «Fun with Fluids», Rømme fra «quick sand», «Tame Your Game», «Chaos Machine» (Simulering), «Shakes and Quakes», for at nevne noen. Alle aktivitetene var gøye og jeg lærte mye av det.»

Hva er det fineste minnet fra sommerskolen?
«Det fineste minnet var da jeg hørte på de fantastiske inspirerende foredragsholdere; Bas Landsorp Mars One CEO, Yori Kamphuis og Edward Cussler, som er professor i kjemiteknikk.

Der var mange sosiale aktiviteter, spesielt under lunsjtid. Alt fra spill til filmkveld, konsert og middag. Alltid noe gøy og mulighet for at være sammen med andre!»

Ønsker du å gjøre som Kristine?
Send oss en e-post: utveksling@uis.no, eller les mer om sommerskoler her.

UiS logo
Kristine Labay Haastrup