Utvekslingsoppskrift for UH-studenter

Slik går du frem for å planlegge utvekslingsoppholdet ditt i utlandet.

Slik reiser du på utveksling fra Fakultet for utdanningsvitenskap og humaniora:

• Start tidlig med å planlegge oppholdet. Ta de faglige valgene før du søker om utvekslingsplass. Spør en faglærer, en veileder og gå på studieprogrammets informasjonsmøter om utveksling. Studieprogrammet ditt kan ha ferdig godkjente semesterpakker som du kan velge, eller andre anbefalinger som du bør finne ut av. Hvis du ikke finner ut av det, spør veilederen som er oppgitt som kontaktperson.

• Søk om utveksling til Internasjonalt kontor innen 1. februar for utreise om høsten / 1. september for utreise om våren. Bruk det elektroniske skjemaet som du finner på denne nettsiden (aktiveres i god tid før frist). Internasjonalt kontor hjelper deg med alle praktiske (ikke-faglige) forhold når det gjelder utenlandsoppholdet.

• Søk om forhåndsgodkjenning av studieopplegget. Søknaden sender du på e-post til studiekoordinator innen 15. februar / 15. september. Instituttet hjelper deg med de faglige spørsmålene og godkjenner utenlandsoppholdet ditt.

Når dette er gjort, følger du veiledning videre fra Internasjonalt kontor frem til avreise. De kan du treffe på utveksling@uis.no og ved å avtale treffetid.