Vaasa Universitet (UVA) – Finland

Vaasa Universitet har fokus på business, administrasjonsvitenskap, språk og kommunikasjon og energiteknologi.

• Copyright: Vaasa Universitet

Vaasa Universitet på nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
Vaasa Universitet har utviklet seg fra en økonomiskole (startet i 1968) til å bli et universitet med 3 fakultet; Faculty of Business Studies, Faculty of Philosophy og  Faculty of Technology. Med Faculty of Business studies, også kalt Vaasa School of Economics er UVA Finlands største universitet innen business.

Vaasa Universitet er medlem av Nordlysnettverket som åpner for at alle studenter ved UIS, uansett studieprogram, kan reise på utveksling hit.

Se mer av Vaasa Universitet her:

Engelsk og finsk

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet på ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i engelsk eller finsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer:
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
Ingen begrensing

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på Nordlys-utveksling er fritatt for skolepenger ved vertsuniversitetet.

Stipendmuligheter
Nordlysstipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Valg av emner
Les mer om valg av emner her.

Semesterorganisering
Høstsemester: 31. august – 19. desember
Vårsemester: 11. januar til slutten av mai.

Studiepoeng i utlandet
30 studiepoeng = 30 ECTS credit

Bolig
Finn ut mer om bolig ved Vaasa her.

Visum
Norske studenter trenger ikke visum når de reiser på utveksling til et europeisk land. Er du ikke norsk statsborger må du selv sjekke om du trenger visum til Finland.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling