Roskilde universitet (RUC) – Danmark

Roskilde er mer enn bare musikk- byen har også et universitet der du kan reise på utveksling!

• Roskilde Universitet

Roskilde universitet på nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
“The most important task of Roskilde University is to contribute to experimental, innovative forms of learning and knowledge creation.”

Roskilde Universitet (RUC) er på størrelse med UIS og har ca 9000 studenter. RUC er medlem av Nordlysnettverket som åpner for utveksling innen alle fagfelt ved UiS. Det er heller ingen begrensing på hvor mange studenter vi kan sende.

Engelsk og dansk

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet på ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i engelsk eller Dansk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet. RU tilbyr også kurs i dansk.

Krav om karakterer:
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
Ingen begrensing

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på Nordlys-utveksling er fritatt for skolepenger ved vertsuniversitetet.

Stipendmuligheter
Nordlysstipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Valg av emner
Les mer om valg av emner ved Roskilde universitet her.

Semesterorganisering
Høstsemester: 1. september til 1. februar
Vårsemester: 1. februar til 1. juli

Studiepoeng i utlandet
30 studiepoeng = 30 ECTS

Visum
Norske studenter trenger ikke visum når de reiser på utveksling til et europeisk land. Er du ikke norsk statsborger må du selv sjekke om du trenger visum til Danmark

Flere spørsmål om utveksling?

Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling