Ørebro Universitet - Sverige

Ørebro er en rekke ganger kåret til til årets friluftsby, årets idrettsby og årets studentby. Som student i byen har du nesten alt innen gangavstand: fantastisk natur, vakker trebebyggelse og to av Sveriges største innsjøer.

• © Kicki Nilsson

Ørebro Universitet på nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
Ørebro universitet er ett av Sveriges mest ekspansive universitet med cirka 18,000 studenter. Universitetet tilbyr til sammen 90 ulike studieprogram innenfor et bredt spekter. Hovedcampus er lokalisert tre kilometer fra sentrum av Ørebro, men det har også campuser i Grythyttan, Kopparberg og Karlskoga.

Universitetet i Stavanger (UiS) har en Erasmus-avtale med Ørebro innenfor hotell/reiseliv. UiS og Ørebro universitet er dessuten begge med i det nordiske nettverket Nordlys, som åpner for studentutveksling for alle fagområder og gradsnivå.

Svensk og engelsk.

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i svensk eller engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav.

Antall utvekslingsplasser totalt
Hotell/reiseliv: 2 plasser for bachelorstudenter per semester.
Nordlys: Ikke oppgitt.

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på Erasmus+-utveksling er fritatt for skolepenger ved vertsuniversitetet.

Stipendmuligheter
Erasmus+-stipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Semesterorganisering
Høstsemesteret: Fra september til midten av januar
Vårsemesteret: Fra midten av januar til starten av juni

Se detaljert oversikt.

Valg av emner
Sjekk oversikt over emner.

Studiepoeng i utlandet
30 ECTS = 30 studiepoeng

Bolig
Alle internasjonale studenter som søker om bolig innen gitte frister er garantert bolig.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter - fra studenter som har vært på utveksling.