Lappeenranta University of Technology (LUT), Finland

Lappeenranta University of Technology (LUT) er et ungt og innovativt universitet i Finland, som er kjent for å kople forskning og utdanning innom teknologi og business og har et strategisk fokus på bærekraftig teknologi og energi. Universitetet ligger i sør-øst Finland og har betydelig akademisk kontakt til Russland.

© Lappeenranta University of Technology Lappeenranta University of Technology

LUT på nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
Lappeenranta University of Technology har ca. 7000 studenter og campus ligger ved bredden av innsjøen Saimaa, ca 7 km fra Lappeenranta sentrum. Les mer om campus og studiemiljøet her
Universitetet har tre «schools»:

• LUT School of Energy Systems
  • LUT School of Engineering Science
  • LUT School of Business and Management

UiS har en Erasmus+avtale med LUT som dekker ingeniør- og teknologifag og har spesielt bra tilbud for studenter som ønsker å kombinere teknologi og driftsledelse og studenter med interesse i energi og bærekraftige løsninger. I tillegg er LUT og UiS begge medlemmer av NORDTEK, et nettverk av tekniske universiteter i Norden, som tilbyr utveksling.

Informasjon for utvekslingsstudenter på LUT

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet på ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer:
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
Erasmus+avtale: Her er det 2 plasser for studenter på det teknisk-naturvitenskapelige fakultet (bachelor og/eller masternivå). Studenter på «Offshoreteknologi - Industriell teknologi og driftsledelse» (master) vil bli prioritert.

NORDTEK-nettverk: Ingen begrensning på utvekslingsplasser.

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på Erasmus+ eller NORDTEK-avtale er fritatt for skolepenger ved vertsuniversitetet.

Stipendmuligheter
NORDTEK eller Erasmus+ stipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Valg av emner
Industrial Engineering and Management

Engineering and Technology courses

Semesterorganisering
Høstsemester: September-desember
Vårsemester: Januar-mai

Studiepoeng i utlandet
1 studiepoeng: 1ECTS credit

Bolig
LUT tilbyr studentboliger både nær capus og nær sentrum.

Visum
Norske studenter trenger ikke visum når de reiser på utveksling til et europeisk land. Er du ikke norsk statsborger må du selv sjekke om du  trenger visum til Finland.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:

utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling