Karlstad Universitet (KAU) – Sverige

“As one of the youngest universities in Sweden, we hope to be more adventurous in challenging the established and exploring the unknown”

• Karlstad Universitet

Karlstad universitet på nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
Universitetet ligger i byen Karlstad som ligger i Värmland ved norskegrensa. Universitet har ca. 12500 studenter og over 50 ulike utdanningsprogram. Karlstad universitet er medlem av Nordlysnettverket som åpner for at alle studenter ved UIS, uansett studieprogram kan reise på utveksling hit

Se mer av Karlstad Universitet her:

Film fra campus

Engelsk og svensk

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet på ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i engelsk eller svensk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
Ingen begrensing

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på Nordlys-utveksling er fritatt for skolepenger ved vertsuniversitetet.

Stipendmuligheter
Nordlysstipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen.

Valg av emner
Les mer om emner ved Karlstad universitet her.

Studiepoeng i utlandet
1 studiepoeng = 1 ECTS credit

Bolig
Karlstad University works with a student housing company called KBAB. They provide living quarters near the university to our exchange students. Once the students are admitted to courses, they will be contacted directly by KBAB to apply for housing. More information regarding accommodation is found here

Visum
Norske studenter trenger ikke visum når de reiser på utveksling til et europeisk land. Er du ikke norsk statsborger må du selv sjekke om du trenger visum til Sverige.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling