Chalmers tekniska högskola - Sverige

Tenker du på utveksling til Sverige har Chalmers tekniska högskola i Gøteborg mye å tilby. Chalmers er et teknisk universitet i Göteborg med rundt 10.000 studenter som har et fokus på forskning og utdanning innen teknologi, naturvitenskap og arkitektur.

• Copyright: Chalmers

Chalmers tekniska högskola på nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
I 2004 feiret universitetet sitt 175-årsjubileum og består i dag av to campuser: Johanneberg og Lindholmen. I tillegg har Chalmers kontorer i utlandet, blant annet i Taiwan gjennom Chalmers Asia.

Göteborg er Sveriges nest største by med en halv million innbyggere Byen kalles i blant "Lilla London" eller "Sveriges framside". Begrunnelsen for at byen er kalt "Lilla London" er at den ble industrialisert av skotter og engelskmenn på 1800-tallet og man hadde derfor på denne tiden stor handel med Storbritannia. (Kilde: Wikipedia)

Chalmers er den del av Nordtek-nettverket under Nordplus og avtalen gjelder for masterstudenter ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet.

Svensk, engelsk

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i svensk eller engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.Ingen kjente krav

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav.

Antall utvekslingsplasser totalt
Ubegrenset

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser gjennom Nordtek-nettverket er fritatt for skolepenger.

Stipendmuligheter
Nordtek-stipend i tillegg til den ordinære støtten fra Lånekassen.

Valg av emner
Finn emner undervist enten på engelsk eller svensk i The Student Portal.

Semesterorganisering
Høstsemester: 1. september til 20. januar
Vårsemester: 20. januar til første uke i juni

Detaljert akademisk kalender for Chalmers.

Studiepoeng i utlandet
30 studiepoeng = 30 ECTS

Bolig
Chalmers samarbeider med Boplats Göteborg for å finne bolig til internasjonale studenter. Les mer.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling