Blekinge Tekniska Högskola – Sverige

Blekinge Tekniska Högskola (BTH) ligger rett ved skjærgården i Blekinge. Universitetet er et ungt universitet etablert i 1989 med sterkt fokus på innovasjon, bærekraftighet, og samarbeid med bedrifter og samfunn. Her har du sjansen for å bli kjent med studenter fra hele verden og samtidig oppleve et bra svensk studiemiljø.

• Copyright: Blekinge Tekniska Högskola

Blekinge Tekniska Högskola på nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
BTH har campus i både Karlskrona og Karlshamn og tilbyr utdanning innom områdene ingeniør, IT, fysisk planlegging, forvaltning og helse. Universitetet har ca. 6.600 studenter og 430 utenlandske studenter. Se mer om campusområdene her. BTH og UiS er begge medlemmer av NORDTEK, som er et nettverk av tekniske universiteter i Norden.

BTH’s offisielle Facebookside

Studentintervjuer på YouTube

Engelsk og svensk.

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer:
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
Ingen begrensing

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på NORDTEK-utveksling er fritatt for skolepenger ved vertsuniversitetet.

Stipendmuligheter
NORDTEK-stipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen

Valg av emner
Finn oversikt på emner her

Semesterorganisering
Høstsemester: ca 31. august til 17. januar
Vårsemester: ca 3. januar til 5. juni

Studiepoeng i utlandet
1 studiepoeng = 1 ECTS credit

Bolig
Les mer om bolig ved BTH her

Visum
Norske studenter trenger ikke visum når de reiser på utveksling til et europeisk land. Er du ikke norsk statsborger må du selv sjekke om du trenger visum til Sverige.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling