University of Twente - Nederland

Opplev Europa og det internasjonale studiemiljøet i Nederland. University of Twente er UiS sitt partneruniversitet i ECIU-nettverket og tilbyr utvekslingsmuligheter for studenter for mange studenter ved UiS. University of Twente er et moderne og innovativt campus-universitet som satser stort på entreprenørskap og har mer enn 9000 studenter.

• © University of Twente

På nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
University of Twente (UT) har i overkant av 9000 studenter og  ligger i byen Enschede øst i Nederland ikke så langt fra grensen til Tyskland. Enschede er en koselig by med mange små handlegater og har rundt 150 000 innbyggere. De fleste studentene sykler til campus, som ligger rett utenfor sentrum, men det går også busser flere ganger i timen. UT har en fin, grønn campus på totalt 150 mål med parkområder! Universitetet, som også er medlem av ECIU (The European  Concortium of Innovative Universities), tilbyr en rekke utdanningsløp innen  "health technology", samfunnsfag ("governance studies", psykologi), "product development", ICT and applications" for å nevne noe. UiS studenter har en unik mulighet for å ta fag som ellers ikke tilbys ved norske universiteter.

Reiserute til Enschede er fly til  Amsterdam og tog (ca tre timer) fra flyplassen. UiS har en Erasmus+ avtale med University of Twente som gjelder for hele UiS.

UiS studenter er også velkomne til å delta i UT sin årlige "summer school"  og studenter som går på bachelor i maskin deltar på et skreddersydd twin-programme.

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. Studenter som ikke oppfyller kravet vil få tilbud om, gratis online språkkurs i forkant av oppholdet.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
4 plasser på TN, 4 plasser på SV og 2 plasser på HUM.

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på Erasmusutveksling er fritatt for skolepenger.

Stipendmuligheter
Erasmusstipend i tillegg til stipend og lån fra Lånekassen.

Valg av emner
Se informasjon på University of Twente sin nettside
Lenke til søkemotor
Studenter er også velkomne til å ta  kontakt direkte med faglig koordinator
Det vil for de fleste studentene være være flest fag å velge blant i høstsemesteret.

Semesterorganisering
På University of Twente er undervisningen delt opp i fire moduler på 10 uker (to om høsten og to om våren). Eksamen avholdes etter hver modul. Semesteret innledes alltid med "introduction days" for nye studenter.

Høstsemester:
Module 1: Undervisning: 1. september -  slutten av  oktober
Module 2: Undervisning medio november - medio januar

Vårsemester:
Module 3: Undervisning ca. 1. februar - første uke i april
Module 4: Undervisning ca. 20. april -  ca 20. juni

Studiepoeng i utlandet
1 studiepoeng = 1 ECTS credit

Bolig
Boligformidling administreres av Internasjonalt kontor på University of Twente. Les mer.
Studenter må søke med en gang de får opptaksbrev - her er det "første mann til mølla" som gjelder. Dersom du ikke får bolig gjennom universitetet vil du få informasjon om hvordan du skal gå frem for å søke på det private markedet.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling