Technische Universität Wien - Østerrike

På Technische Universität Wien får du muligheten til å studere i hjertet av Europa på et universitet som rangeres til å være et av de beste i verden på sine fagområder.

• © TU Wien

På nett

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
Wien tekniske universitet (TU Wien)  ble gunnlagt i 1815 som  "Imperial-Royal Polytechnic Institute". I overkant av 26 000 studenter er immatrikulert på universitetet. Wien er hovedstaden i Østerrike og både historie- og kulturinteresserte studenter vil finne mye av interesse her. Turmuligheter vinter og sommer er bare en liten togtur unna. UiS har inngått en Erasmus+ avtale med TU Wien.

Engelsk og tysk
MERK! På bachelornivå finnes det ingen undervisningstilbud på engelsk. For å få opptak må studenter dokumentere tilfredsstillende kunnskaper i tysk. På de fleste masterprogrammene vil undervisningen i all hovedsak være på tysk, men det finnes enkelte masterprogram på engelsk.

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B1 i språket de skal studere på i henhold til Europarådets nivåskala for språk.

Krav om karakterer
Ingen karakterkrav

Antall utvekslingsplasser totalt
2 (fagretninger: sivilingeniør og bygg)

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser på Erasmus+ utveksling er fritatt for skolepenger ved vertsuniversitetet.

Stipendmuligheter
Erasmus+ stipend i tillegg til lån og stipend fra Lånekassen

Semesterorganisering
Høstsemester (=Vintersemester): 1. oktober - 31. januar
Vårsemester (=Sommersemester): 1. mars - 30. juni

Valg av emner
Se nettsidene til TU Wien  for valg av emner

Studiepoeng i utlandet
1 studiepoeng = 1 ECTS credit
Vær oppmerksom på at TU Wien har mange små emner (2 - 6 ECTS credits).

Bolig
Informasjon om boligmuligheter på OeAD sine nettsider

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling