Tecnológico de Monterrey - Mexico

Universitetet i Stavanger har inngått en avtale om studentutveksling med sin ECIU-partner Tecnológico de Monterrey.

• © Tecnológico de Monterrey

På nett: www.itesm.mx
Presentasjonsvideo
Student-blogg

Informasjon om utdanningsinstitusjonen
Tecnológico de Monterrey (ITESM de Monterrey) er et privat og uavhengig universitet med 31 campuser og rundt 60,000 studenter over hele Mexico.

Avtalen Universitetet i Stavanger har inngått med ITESM gjelder bachelorstudenter fra hele UiS. Vår hovedpartner i avtalen er campus Querétaro, men UiS-studenter kan også velge opphold ved andre campus dersom ønskelig. Vi anbefaler å sjekke studietilbudet ved Querétaro først. Campus Querétaro har 7000 studenter. Av disse er 400 internasjonale.

Byen Santiago de Querétaro ligger midt i Mexico, og har flere ganger blitt kåret til den tryggeste byen i landet. Byen ligger ca. 2 timers kjøretur fra hovestaden Mexico City.

Engelsk og spansk

Krav om språkkunnskaper
Studenter som ønsker å reise på utveksling til dette universitetet må ha minimum B2 (les: høyere mellomnivå) i engelsk i henhold til Europarådets nivåskala for språk. B2 tilsvarer 4 i engelsk fra videregående skole. Det er ingen krav om innlevering av språktest.

Krav om karakterer
ITESM krever at søkere har C som gjennomsnittskarakter fra UiS.

Antall utvekslingsplasser totalt
5 per år, med mulighet for flere.

Antall gratisplasser per semester
5 per år, med mulighet for flere.

Informasjon om skolepenger
Studenter som reiser til ITESM gjennom UiS sin avtale får fritak for skolepenger.

Stipendmuligheter
Ingen kjente stipendmuligheter utover støtten fra Lånekassen.

Semesterorganisering
Høstsemester: Begynnelsen av august-midten av desember
Vårsemester: Begynnelsen av januar-slutten av mai

Detaljert akademisk kalender.

Valg av emner
For å finne emneoversikt og mer utfyllende emnebeskrivelser, må man benytte nettsiden til ITESM. Slik går du frem:

• Velg Undergraduate
  • Ønsket semester
  • Fagområde
  • Campus (start med Querétaro)

Ved å velge View Details får man opp utfyllende emnebeskrivelse.

Studiepoeng i utlandet
48 units = 30 studiepoeng

Hvert emne er vanligvis på 8 units, noe som betyr at man må ta 6 emner.

Bolig
Det finnes mange boliger på det private markedet nær universitetet (pris USD 170-340 per måned). Man kan få advokathjelp til å se på kontrakten. ITESM kan også tilby studenter å bo hjemme hos en familie (pris USD 580 per måned) hvor måltider er inkludert. Vi anbefaler ikke boliger på campus for norske studenter.

Visum
Alle som skal oppholde seg mer enn 180 dager i Mexico må søke om visum. Spørsmål relatert til visum og innreise til Mexico kan rettes til Mexicos ambassade i Norge. Den holder til i Frøyas gate 9, 0244 Oslo og kan nås på tlf. 406 06 158 og e-post: embnoruega@sre.gob.mx.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling