University of Haifa - Israel

Har du en drøm om et annerledes praksisopphold? Vil du utvikle deg som fagperson? Er du tilpasningsdyktig og interessert i Midtøsten? Da bør du søke om praksisplass i Haifa!

På nett

Informasjon om universitetet
The University of Haifa ble grunnlagt i 1972 og har i dag litt i overkant av 18 000 studenter fordelt på seks fakultet.  UiS har en samarbeidsavtale med  Faculty of Social Welfare and Health Sciences som gjelder for studenter som går på bachelor i sykepleie.

Krav om språknivå
Det Helsevitenskapelige fakultetet krever at alle søkere må ha minimum -4- i engelsk (muntlig og skriftlig) på vitnemålet fra videregående. Studenter som ikke oppfyller kravet kan ta en IELTS eller TOEFL test.

Krav om karakterer
Alle emner, både teori og praksis, må være bestått før utreise. Det gjøres oppmerksom på at studenter som ønsker å søke om praksis til dette universitetet må være forberedt på en omstendelig søknadsprosess og det stilles svært strenge krav i forhold til vaksiner.

Vaksiner og andre reiseråd
Israel – reiseinformasjon fra Utenriksdepartementet
Anbefalte vaksiner NB! Sykepleiestudenter vil kunne bli bedt om å ta andre vaksiner i tillegg. Du må gå i gang med vaksiner når allerede på søkandstidspunkt. Snakk med faglig koordinator på fakultetet.

Sikkerhet på reisen
Registrering i UD sin portal   Det er svært viktig at norske statsborgere holder seg oppdatert om sikkerhetssituasjonen i Israel og følger de offisielle reiserådene.

Antall praksisplasser
Varierer fra år til år (2-4)

Stipendmuligheter
Ingen kjente muligheter utover støtten fra Lånekassen

Bolig
Studenter får tildelt bolig automatisk

Visum
Norske borgere får turistvisum (B2) for en periode på opptil tre måneder ved innreise til Israel. Det er derfor ikke nødvendig med forhåndsvisum, men innreisebestemmelser kan endre seg på kort varsel. Sjekk nærmeste ambassade.

Flere spørsmål om utveksling?
Kontakt Internasjonalt kontor:
utveksling@uis.no

Erfaringsrapporter – fra studenter som har vært på utveksling