Ta spranget - reis!

Som UiS-student har du mulighet til å ta deler av utdanningen din i utlandet, uten å tape tid i studiet ditt.

Universitetet i Stavanger samarbeider med universiteter over hele verden, og du kan studere fra tre måneder til ett år i utlandet. Hvorfor du bør reise på utveksling kan du lese mer om her.

Språklige ferdigheter
Stadig flere arbeidsgivere verd-setter gode språkkunnskaper. Ved å reise utenlands kan du bli bedre i engelsk eller et annet fremmedspråk.

Faglig utvikling
Opphold ved et utenlandsk studiested gir deg mulighet til å spesialisere deg i andre emner enn de du finner her hjemme. I tillegg vil forelesere og medstudenter bidra til å utvide din faglige horisont, og gi deg nye perspektiver som vil være nyttige både for deg og framtidige arbeidsgivere når du kommer tilbake.

Økte karrieremuligheter
Bedrifter etterlyser internasjonal kompetanse i stadig høyere grad, og med et utenlandsopphold på CV’en kan du stille sterkere på arbeidsmarkedet. Dersom du sikter deg inn på en internasjonal karriere vil det også være en fordel å ha tatt deler av utdannelsen din utenfor Norge.

Personlig vekst
Som utvekslingsstudent vil du møte nye mennesker og få økt forståelse for og innblikk i andre kulturer og levemåter. Du lærer for alvor å stå på egne ben, samtidig som du får unike erfaringer for livet!

Gode stipendordninger
Å studere i utlandet er en berikende investering, og hos Lånekassen kan du søke om ekstra lån og stipend til oppholdet ditt. Studenter som reiser på utveksling i Norden eller Europa får egne tilleggsstipend.

Nå eller aldri?
Som student har du altså en enestående mulighet til å bo en periode i utlandet, samtidig som du øker flere av dine kompetanseområder, utvider horisonten din og får opplevelser for livet. Grip muligheten!

Hvor og når kan du reise?
Alle studieprogram har egne anbefalte læresteder og utreisesemester. Finn ditt program under ditt fakultet i menyen til venstre.