en_GB
Hold Ctrl-tasten nede. Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vil du bli studentambassadør?

Å være ambassadør for Universitetet i Stavanger er bitte litt som å være kjendis: Du drar på turné, blir filmet og fotografert, representerer på messer og snapper for UiS. Og mottar lønn.

Bilde studentambassadører 2016-2017 Studentambassadører 2016-2017

– … For ikke å glemme intense arbeidsdager på messer og ukelange turneer som krever stå-på-vilje og et optimistisk og sosialt sinn, ler Susanna King, markedskoordinator i Strategi- og kommunikasjonsavdelingen på UiS. Hun synes ikke den glamorøse kjendissammenligningen er særlig treffende for det arbeidet studentambassadørene utfører. Under tvil kan hun gå med på at det er visse likhetstrekk:

– Studentambassadørene er utadvendte, fremoverlente og sosiale folk som ikke har noe å imot å bli profilert i ulike kanaler. Men de er også hardtarbeidende, kompetente og engasjerte – det er tross alt de viktigste karaktertrekkene ved våre studentambassadører.

Norge på kryss og tvers

I år har 30 ambassadører reist land og strand for Universitetet i Stavanger. UiS har deltatt på 12 skoleturneer i andre fylker samt arrangert egen turné i Rogaland. Ambassadørene har representert UiS på 8 messer i det strake land og bidratt på Åpen Dag på campus Ullandhaug.

– En turné strekker seg over tre uker. Det er arbeidsintensivt og krevende. På den andre siden er det veldig sosialt og moro. Du reiser sammen med ambassadører fra alle universiteter i Norge og opparbeider deg god erfaring samtidig som du får oppleve landet, sier King.

UiS søker hvert år etter studenter som har lyst og anledning til å arbeide med å rekruttere nye studenter. Alle som studerer ved UiS kan søke, studentambassadørene skal være representanter for universitetets mangfold og faglige bredde.

Fra oktober til april

Som ambassadør møter du elever fra ungdomsskolen og videregående skole og informerer om studier ved UiS og hvordan det er å være student. Arbeidet foregår i hovedsak fra januar til midten av april, med opplæringsdager i oktober.

– Vi ønsker studentambassadører som er trygge på seg selv og som kan formidle et budskap. Her vil selvsagt kursing og opplæring være en god hjelp. Stikkordet er engasjement! Men også en glede over å være student ved Universitetet i Stavanger, sier King.

Film og sosiale medier

Profilering i ulike medier som studiekatalog, hjemmeside og sosiale medier er en del av arbeidsoppgavene til studentambassadørene.

Studentambassadører får solid opplæring om de ulike studieprogrammene på UiS. Det kommer godt med når de skal informere og holde presentasjoner på messer og skoler. Presentasjonsteknikk er en viktig del av opplæringen. King fremhever også ambassadørerfaringen som nyttig når det skal søkes på jobb etter at studietiden er fullført.

– Trening på presentasjonsteknikk og profilering gir god jobberfaring. Som studentambassadør signaliserer du at du er en lojal og engasjert medarbeider med et bankende hjerte for det du driver med, sier King.

Søk på stillingen som studentambassadør. Frist er tirsdag 12. september.