Velkommen til Åpen dag på UiS

Lyst å være student for en dag? Tirsdag 7. mars åpner Universitetet i Stavanger dørene for alle som er nysgjerrige på studentlivet eller ønsker faglig påfyll.

Åpen dag 2016, sykepleierstudent tar blodprøve av besøkende. Se og opplev sykepleierstudenter i aksjon på åpen dag.

Sjekk ut programmet for Åpen dag

Åpen dag på UiS fører til unntakstilstand på Campus Ullandhaug. Over 11.000 studenter og 1500 ansatte er fritatt forelesninger, kollokviegrupper og praktiske øvelser på lab og verksted.

Dagen brukes på å vise fram den yrende aktiviteten – og bredden i den – til elever i videregående skoler, arbeidssøkende, studentforeldre og pensjonister. Kort sagt, alle som ønsker en spennende dag på campus.

Rektor Marit Boyesen ønsker velkommen til Åpen dag kl. 9.05 i Elise Ottesen-Jensen hus, sammen med StOr-leder Magne Bartlett og studentambassadør Edvin Rygh. Deretter braker det løs.

Lab og hybel

Mer enn 50 miniforedrag og infomøter, samt over 80 stands skal pirre nysgjerrigheten og øke kunnskapsnivået hos de besøkende.

Studenter gir omvisninger på campus hver halv time. De gir deg et overblikk over de fleste bygg og hva de inneholder. Du kan også få se hvordan det er å bo på studenthybel rett ved siden av forelesningssalen.

Vi viser fram våre spennende laboratorier: maskin, bygg, elektro/data/robot, petroleumsteknologi, petroleumsgeologi og sykepleielaben. Det blir også omvisning i nyhetsdesken til mediefagene.

Ingeniørstudier, kjemishow og norsk sokkel

Fem studenter på ingeniør- og realfagstudenter forteller om studiet sitt. Hvordan er det å studere kjemi og miljø, matte og fysikk, petroleumsteknologi, bygg eller data? Hva kan studentene jobbe som etter endte studier og – hva er drømmejobben?

Arne Sigve Nylund, konserndirektør for norsk sokkel i Statoil, besøker også UiS denne dagen. Han holder et foredrag om norsk sokkel i en grønn framtid.

Fikk du med deg UiS sin populære julekalender Kjemiminuttet med Inge Christ? Han stiller selvsagt med et spektakulært kjemishow på Åpen dag.

Smak og lytt

Grunnskolelærerstudenter byr på skolelunsj laget på skolekjøkkenet.

Kokk og seniorrådgiver ved UiS Charles Tjessem har komponert lekkerbiskener som serveres på Norsk hotellhøgskole, sammen med miniforedrag som tematiserer internasjonale jobbmuligheter i hotell og reiselivsbransjen.

Flott tradisjon

Åpen dag på Campus Ullandhaug arrangeres i år for tiende gang. I fjor var det nærmere 2500 besøkende. I år ønsker UiS enda flere!

Åpen dag gir deg et innblikk i høyere utdanning, ulike studieprogram og ikke minst studentlivet. Ta turen til Campus Ullandhaug tirsdag 7. mars klokken 9–14.