UiS-Studentene gir til Unicef

Under Studentparlamentets møte onsdag 30. mars behandlet Studentparlamentet ved UiS en sak om 20- kroners ordningen som UiS-studentene gir til veldedighet gjennom semesteravgiften.

Bilde av logo

Ordningen har fram til nå fungert slik at denne valgfrie 20- kroningen som er tilknyttet semeseravgiften har gått til Unicef gjennom en organisasjon som heter UiS Aid. UiS Aid er ikke lenger aktiv og derfor måtte Studentparlamentet ta en avgjørelse på hvor disse veldedighetskronene for vårsemesteret 2016 skulle fordeles. Parlamentet besluttet å gi pengene for vårsemesteret 2016 til Unicef.

Studentparlamentet skal på sitt neste møte, ta stilling til en ny og forutsigbar ordning når det kommer til fordeling av disse midlene. I den forbindelse har Nestleder for Læringsmiljø i Studentorganisasjonen StOr innkalt alle studentorganisasjoner som er tuftet på humanitært/veldedig arbeid, til et møte for å lufte ideer om hvordan denne potten skal fordeles i framtiden. Det er viktig at studentene opplever at den ekstra 20 kroningen som man velger å donere bort, faktisk går til noe som studentene er engasjert i.