UiS best blant universitetene

Iherdig arbeid førte til at rekordmange UiS-studenter har sagt sitt om studiekvalitet og læringsmiljø ved Universitetet i Stavanger.

Fra venstre: Marit Cecilie Farsund, Mari Hult, Jørgen Sjøberg, Kjell Kristoffer Stokke og Magne Barlett. Fornøyd: Marit Cecilie Farsund (utdanningsavdelingen), Mari Hult (strategi-og kommunikasjonsavdelingen), Jørgen Sjøberg (StOr), Kjell Kristoffer Stokke (strategi- og kommunikasjonsavdelingen) og Magne Barlett (StOr) har bidratt til rekordhøy svarprosent i Studiebarometeret.

Årlig gjennomføres Studiebarometeret blant andre- og femteårsstudenter ved norske utdanningsinstitusjoner. Da undersøkelsen stengte denne uken, kunne UiS glede seg over en svarprosent på 47,7prosent. Dette er et fint byks opp fra tidligere år, og plasserer UiS på første plass blant universitetene.

Mange store program høyt opp
Flere av de store progammene gjorde det sterkt, med svarprosenter over 80.

- Det er ekstra gledelig at store program, som grunnskolelærerutdanningene, barnevern bachelor og sykepleie bachelor, kommer så høyt opp på listen, sier rådgiver Marit Cecilie Farsund i utdanningsavdelingen ved UiS.

Undersøkelsen måler studentenes tilfredshet med studiekvalitet og læringsmiljø. Jo flere studenter som svarer, dess mer riktig blir bildet av hva studentene er fornøyd med og hva som kan bli bedre.

- Det er svært viktig å kartlegge studentenes opplevelse av studiekvalitet og læringsmiljø. Resultatene ligger til grunn for Kunnskapsdepartementets styringsdialog med institusjonene, og ved UiS inngår resultatene i våre styringsverktøy. Det er også slik at resultatene fra undersøkelsen skal ligge til grunn for videre utvikling og forbedring av studiekvalitet og læringsmiljø på alle nivå ved UiS, sier Farsund.

«Dassavis»
I år var det lagt inn ekstra aktiviteter for å motivere studenter til å delta.

- Studentorganisasjonen StOr har tatt ansvar og gjort en ekstra innsats i år. De har hatt god kontakt med linjeforeningene, oppsøkt studentene i forelesningene og de har hengt opp «dassaviser». Informasjon om Studiebarometeret ble formidlet på nettsider og i sosiale medier, forklarer Farsund.

- Samarbeidet med StOr har vært veldig bra. Likevel er det tydelig at faglæreres engasjement for å motivere studentene til å delta i Studiebarometeret er en nøkkelfaktor for å lykkes, sier hun.

Fest for journaliststudentene
Utdanningsdirektøren ønsket å feire studieprogrammet med høyest svarprosent med en fest på Tappetårnet.

- Det har vært viktig å forklare at studentene at de ved å svare har mulighet til å påvirke og gjøre studiet bedre. I tillegg var festen en gulrot, sier nestleder for utdanning Jørgen Sjøberg i StOr.

Aller høyest svarprosent hadde journalistikk bachelor med 100 prosent, og journaliststudentene kan glede seg til en hyggelig kveld med god mat og overraskelser.

I tillegg til fest, har det vært andre premier. På Institutt for kultur og språk (IKS) får andreårsstudentene på historie bachelor kinobilletter. Dette var det programmet på IKS med høyest andel deltakelse på 51,5 prosent.

NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) har også trukket pengepremier bland alle studentene i landet. En heldig student på Data - bachelorstudium i ingeniørfag ved UiS kan glede seg over å ha blitt trukket ut til å vinne 1000 kroner.

I begynnelsen av februar blir resultatene fra Studiebarometeret lansert på Studiebarometeret.no

Tekst og foto: Karoline Reilstad