Studentparlamentet går inn for ansatt rektor

På møte i Studentparlamentet onsdag 30. mars, ble saken om valgt versus ansatt rektor behandlet. Etter en god runde med oppklarende spørsmål og diskusjon gikk et overveldende flertall inn for ansatt rektor.

Bilde av SP

I saksframlegget ble det lagt vekt på at UiS burde ha en ledelse som tør å stake ut en retning og som gjør det som kreves for å gå i den retningen, selv om det kan være upopulært. I tillegg til en mer handlekraftig ledelse, vil også hvem som helst kunne søke på stillingen hvis man innfører ordning med ansatt rektor. Under dagens ordning med valgt rektor så velges rektor blant kollegiet av vitenskapelige ansatte på UiS, det vil for eksempel si at en leder fra arbeidslivet ikke kan bli rektor ved UiS med dagens ordning. Studentparlamentet mener at vil være best for UiS  å gå over til ansatt rektor med ekstern styreleder.Det vil øke sannsynligheten for å få den mest egnet kandidaten til jobben.