Studentlag videre i internasjonal konkurranse

Studentlaget PEERSoS fra UiS er gått videre til andre runde i en internasjonal konkurranse innen risikostyring. Nå venter tett samarbeid med et canadisk forsikringsselskap.

Konstantinos Trantzas og Johannes Nordrum Bratberg Konstantinos Trantzas (t.v.) og Johannes Nordrum Bratberg er med på studentlaget fra UiS som er videre til runde to i en casebasert konkurranse for studenter innen økonomisk, teknisk og politisk risikostyring.

PEERSoS består av fire studenter fra to forskjellige land og tre forskjellige studieretninger.

– Vi er godt fornøyd med å komme videre i en konkurranse som holder så høyt nivå, sier Johannes Nordrum Bratberg. Han har akkurat fullført bachelorgrad i statsvitenskap, med samfunnssikkerhet som spesialisering.

Med på laget har han Dimitris Kostopoulos fra Hellas, ferdig master i offshore teknologi og risikostyring, Frederik Borgersen bachelor i informatikk, nå master i risikostyring, og Konstantinos Trantzas fra Hellas, som tar master i offshore teknologi og risikostyring.

Framtidens unge ledere

Zürich Enterprise Challenge er en casebasert konkurranse for studenter innen økonomisk, teknisk og politisk risikostyring. Konkurransen er en del av Project Firefly sine satsinger mot
framtidens unge ledere. Prosjektet er en arena der tunge aktører i det globale næringslivet kan møte ambisiøse studenter fra hele verden.

Oppgaven UiS-laget løste for å komme blant de 20 beste gikk ut på å gjennomføre risikoanalyser for et internasjonalt gruvekonsern. Konsernet ønsket mest mulig avkastning og lavest mulig risiko.

Studentene kartla mulighetene i 10 gitte land, ut fra økonomiske og politiske faktorer, som for eksempel hvor stabilt landet er politisk og hvilke skattesystemer landet har.

– Konkurransen gir en unik mulighet til å bruke vår tverrfaglighet for å finne løsninger på en gitt problemstilling. Vår styrke er at vi har felles forståelse til tross for at vi studerer innen forskjellige studieretninger, sier Bratberg.

Topp to

Konkurransen består av tre faser, der UiS-laget er videre til fase nummer to. I fase nummer to får de 20 beste lagene utdelt hver sin samarbeidspartner i industrien, og laget skal jobbe tett sammen med selskapet i en ny casebasert utfordring.

UiS-laget skal i løpet av sommeren gjennomføre en omfattende risikoanalyse for sin samarbeidspartner World Travel Protection Canada Inc, som har spesialisert seg på reiseforsikringer.

De to beste lagene vil avslutningsvis få presentere sin case på Zürich Global Risk Management Summit 2016 i september, foran noen av de tyngste aktørene i bransjen.

Avgjørelsen om hvem som når helt til topps blir tatt i løpet av august.

Juryen som har valgt ut PEERSoS som en av de tyve beste lagene i konkurransen består av akademiske eksperter fra blant annet Harvard, Cambridge, Oxford, UC Berkeley og flere
universiteter helt øverst i det globale toppsjiktet.

Tekst: Benedicte Pentz
Foto: Asbjørn Jensen