Strålende fornøyd solskinns- og faddersjef

- Jeg har ikke mer karma igjen. Fadderfestivalen har foregått i strålende sol de siste to årene. Det går ikke an å ha mer flaks med været enn det vi har hatt, sier faddersjef Christian Pettersen.

• /1600_17_08_16.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Solskinn og helikopter på campus under Fadderfestivalen.
  • /campus 2016.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    3856 studenter deltok på årets Fadderfestival!
  • /_ASB2480.2.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Totalt var det 56 arrangementer å velge mellom. Her fra Fadderteltet.
  • /_ASB2435.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Vannballongfest i strålende sol.
  • /1596_17_08_16(1).jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Hawaiifest!
  • /1607_18_08_16.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Kjærkommen lunsj (eller frokost) for grunnskolelærerstudentene.
  • /faddersjefer 2016 2017.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Faddersjef 2016 Christian Pettersen gir roret videre til Silje Reitan for fadderfestivalen 2017.

Ikke for det – de 3854 studenter som deltok på årets Fadderfestivalen hadde sikkert kost seg i regnvær også. Men det er ikke sikkert at økningen på nær ti prosent fra fjoråret deltakelse hadde stått like stødig.

– Festivalprogrammet for de nye studentene var tettpakket. I løpet av uken foregikk det 56 arrangementer. Økonomisk har festivalen gått i pluss og arrangementene har alle blitt mesterlig utført, uten avlysninger eller andre tekniske problemer, oppsummerer Pettersen. Han legger til at det nå er på tide å stille spørsmål til hvor stor Fadderfestivalen bør være.

– UiS får hvert år en økning i antall nye studenter. Vi har nådd et punkt hvor vi ser at størrelsen på Fadderorganisasjonen er for liten i forhold til festivalen. Utfordringen for neste års fadderstyre er å sette flere retningslinjer og muligens stramme inn på antall arrangementer, sier faddersjef Pettersen.

4000 i teltet

Pettersen har ingen problemer med å trekke fram årets høydepunkt. Boybandet A1 avsluttet fadderuken fredag kveld.

– Vi fikk alle frysninger da A1 entret scenen. Jeg stod bak scenen og så både jenter og gutter som fikk tårer i øynene. Mange barndomsminner ble vekket til live den kvelden, ja! Tenk det var over 4000 besøkende i teltet, det er helt vanvittig, sier Pettersen.

Ny faddersjef 2017

1. september tar ny faddersjef over styringen. Pettersen takker for seg etter to år med rekordknusing. Silje Reitan får store sko å fylle. Pettersen har et stort råd å gi Reitan i oppstarten: – Finn gode folk som kompletterer hverandre. Et godt og velfungerende fadderstyre er nøkkelen til en godt gjennomført Fadderfestival.

Neste uke tar Pettersen fadderstyret sitt med på en avsluttende blåtur, de har med andre ord ikke peiling hvor og hva de skal. Og så skulle man jo tro at Pettersen la inn årene, og tok det med ro to år eller ti. Men den gang ei, han er allerede i gang med sitt neste prosjekt. Han har selvfølgelig blitt festivalsjef for Ugå 2017! Den festivalen foregår heldigvis innendørs.