Sparket i gang Sommerakademiet i dans

Denne uken blir «Sommerakademiet i dans» arrangert i Bjergsted for femte år på rad. I år er det de to fremragende dansekunstnerne Roberto Olivan og Peter Jasko som skal inspirere og motivere dansere fra hele landet.

Om lag 30 dansere fra hele landet er samlet for å delta på Sommerakademiet i dans. Om lag 30 dansere fra hele landet er samlet for å delta på Sommerakademiet i dans.

I dag startet «Sommerakademiet i dans» i Bjergsted. Hele denne uken skal de to fremragende dansekunstnerne Roberto Olivan og Peter Jasko inspirere og motivere de omkring 30 danserne fra hele landet.

– Sommerakademiet er et berikende tilbud for profesjonelle dansekunstnere, studenter og amatørdansere fra videregående skole. Målet med kurset er at deltagerne skal bli inspirerte og motiverte av pedagogene og forhåpentligvis også finne sammen og skape en arena for kunnskap og danseglede, sier Siri Dybwik, som er kunstnerisk leder for sommerakademiet i dans samt professor ved Institutt for musikk og dans ved UiS.

– Sosial samlingsplass
Sommerakademiet i dans er gjort mulig med støtte fra UiS. I år er det 33 påmeldte, derav 18 deltagere i studentgruppen og 15 deltagere i gruppen for profesjonelle. Professor Dybwik forteller at sommerakademiet er en sosial samlingsplass for dansere. Selv om den største andelen deltagere kommer fra Stavanger-området, er det også flere tilreisende blant de påmeldte hvert år.

– På sommerakademiet får deltagerne en unik mulighet til å innhente ny kunnskap fra dansekunstnere på et høyt internasjonalt nivå. Begge pedagogene underviser i samtidsdans, men de har litt ulike framgangsmåter, derfor har vi anbefalt de påmeldte om å delta hos begge pedagogene, sier hun.

Tekst og foto: Maria Gilje Torheim

Siri Dypwik er kunstnerisk leder for Sommerakademiet og professor i dans.