Smak på studentlivet

Lyst å være student for en dag? Tirsdag 6. mars åpner Universitetet i Stavanger dørene for alle som er nysgjerrige på studentlivet eller ønsker faglig påfyll.

• Velkommen til Åpen dag
    På Åpen dag treffer du mange studenter ved UiS. Grunnskolelærerstudent Katharina Olsen (t.v.) har omvisning i lokalene til grunnskolelærer-studiene og vil blant annet vise fram fremtidens klasserom. Petroleumsingeniør-student Silje Marie Angell forteller i "Jeg skal bli ingeniør" om studiet sitt og hva hun har tenkt til å bli.
  • Fremtidens klasserom: Digitalt didaktisk verksted
    På Åpen dag holdes bl.a. omvisning i fremtidens klasserom, Didaktisk digitalt verksted. Læringsrommet er fylt av digitale verktøy og ny teknologi for studenter i læringssituasjoner. Går du med en lærer i magen er det et must å ta turen innom her!
  • Åpen dag 2016 Mars stands.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Mer enn 60 miniforedrag og infomøter og over 80 stands står på programmet på Åpen dag 2018. Her er Mars Institute Student Chapter fra Åpen dag 2017. De kan du høre mer om i universitetsbiblioteket, hvor mange studentorganisasjoner skal fortelle om prosjektene sine.
  • Prosjektkoordinator Siri Pedersen ved UiS
    – Alle er velkomne til Åpen dag. Vi gleder oss til å vise hvordan vi har det og hvordan det er å studere ved Universitetet i Stavanger, sier Siri Pedersen, prosjektkoordinator for Åpen dag.
  • sykpleiestudenter_demonstrasjon på Åpen dag
    Omvisningene på sykepleielaben er veldig populære og pågår heldigvis hele dagen. Labvandringene for ingeniørfag er i år samlet, det blir altså felles omvisninger for elektro, data, petroleumsteknologi, maskin, bygg og maskin.

På Åpen dag kan du velge blant mer enn 80 arrangementer innen 14 ulike studieretninger. Dagen brukes til å vise fram den yrende aktiviteten på universitetet med omvisninger, infomøter og miniforedrag. De siste årene har drøye 2000 besøkende gjestet Åpen dag, og det er rom for flere.

– Alle er velkomne til Åpen dag. Ung som gammel, elever og foresatte, arbeidssøkende og pensjonister. Vi gleder oss til å vise hvordan vi har det og hvordan det er å studere ved Universitetet i Stavanger, sier Siri Pedersen, prosjektkoordinator for Åpen dag.

Les mer: Program Åpen dag 2018

Unntakstilstand

På Åpen dag er det unntakstilstand på Campus Ullandhaug. Over 12 000 studenter og 1600 ansatte er fritatt forelesninger, kollokviegrupper og øvelser på lab og verksted.

– Bare det er helt fantastisk, at studenter og ansatte ved UiS rydder dagen sin for best mulig ta imot besøkende. Det er litt av en timeplan som må ryddes til side. Dagen hadde heller ikke vært mulig uten våre studenters innsats, de viser rundt på campus, holder infomøter om sine studieprogram og ikke minst forteller om sine studentorganisasjoner og linjeforeninger, sier Pedersen.

60 foredrag og 10 omvisningsruter på 4 timer

Dagen starter med rektor Marit Boyesens velkomst til Åpen dag kl. 09.00 i Elise Ottesen-Jensens hus, sammen med StOr-leder Jørgen Sjøberg og studentambassadør Edvin Rygh. Deretter braker det løs.

Mer enn 60 miniforedrag og infomøter og over 80 stands skal pirre nysgjerrigheten og øke kunnskapsnivået hos de besøkende.

– Du skal planlegge godt for å få med deg alt du er interessert i. Mitt tips er å legge inn små luker mellom infomøter og omvisninger, slik at du også får snakket med ansatte og studenter på fagstander. Der er det nemlig mye god informasjon å hente, sier Pedersen.

Studenter gir omvisninger på campus hver time. Da får du et overblikk over de fleste bygninger og hva de inneholder. Du kan også oppleve hvordan det er å bo på studenthybel rett ved siden av forelesningssalen.

Lærer, sykepleie, journalist, ingeniør?

Nytt av året er omvisning i huset hvor grunnlærerstudentene holder hus, i Hagbard Line-huset. Der går turen blant annet i Didaktisk Digitalt Verksted (DDV), som åpnet i 2017.

– DDV er fremtidens klasserom, det er et læringsrom fylt av digitale verktøy og ny teknologi for studenter i læringssituasjoner. Går du med en lærer i magen er det et must å ta turen innom her. Du får dessuten se klasserommene til musikk, naturfag og mat og helse, hvor jeg tror det vanker en matbit også, sier Pedersen.

Omvisning på sykepleielaben pågår heldigvis hele dagen. Labvandringene for ingeniørfag er i år samlet, det blir altså felles omvisninger for elektro, data, petroleumsteknologi, maskin, bygg og maskin.

– Det blir også omvisning i nyhetsdesken til mediefagene. Studentene har på samme tid som Åpen dag et nyhetsprosjekt med daglige nyhetssendinger. Her får du se liveopptak på green screen med studenter på journalistikk og fjernsyns- og multimedieproduksjon.

Studenter forteller

Flere av infomøtene holdes av nåværende og tidligere studenter. Studenter forteller om sine studier innen blant annet ingeniør-, historie- og lektorfag.

– I år vil også tidligere studenter, UiS-alumner, fortelle hvordan de bruker studiene sine i nåværende jobber. Det blir interessant for både elever og studenter ved UiS, sier Pedersen.

Få oppdateringer på vårt arrangement på Facebook.

Tekst: Karen Anne Okstad