Rekordoppslutning i studentvalget

1828 UiS-studenter stemte ved Studentvalget, noe som gir en valgoppslutning på 16,7 prosent totalt. Dette er rekord ved UiS som nå ligger rett bak UiO i valgdeltakelse. Teknat-lista vant og fikk 26,9 prosent av stemmene.

Arbeidsutvalget i StOr:  MAgne Bartlett, Victoria Walberg og Jørgen Sjøberg. - Jeg er veldig fornøyd med å sette ny rekord i valgoppslutning i studentvalget, sier StOr-leder Magne Bartlett, her med nestlederne Victoria Walberg og Jørgen Sjøberg.

Da de elektroniske stemmeurnene ble stengt kl. 12 fredag viste tallene at valgdeltakelsen hadde gått opp fra 13,2 prosent i 2015 til 16,7 prosent i år.

- Jeg er veldig fornøyd med å sette ny rekord i valgoppslutning i studentvalget. Listene har gjort en strålende innsats i innspurten for å nå ut til flest mulig studenter, sier StOr-leder Magne Bartlett.

- I tillegg vil jeg skryte litt ekstra av nestleder for læringsmiljø Victoria Walberg, som har hatt hovedansvaret for organiseringen av valgkampen. Uten henne hadde vi aldri fått en så god oppslutning, fortsetter Bartlett.

UiO vs UiS

StOr-lederen forteller at Universitetet i Oslo hadde rekorddeltakelse ved deres valg tidligere i år med en oppslutning på 17,2 prosent, og at studentparlamentet ved UiO var redd for UiS skulle slå dem.

- Det sier noe om den rivende utviklingen som har vært i studentmiljøet i Stavanger de siste årene når vi nå menger oss med det som blir regnet som eliten av universiteter og studentdemokratier i oppslutning, sier Magne Bartlett.

Teknat-lista vant

Teknat-lista, som stilte for første gang, fikk flest stemmer og får 6 representanter i studentparlamentet.

Fordelingen blant listene er som følger:

• Teknat listen: 26,9% - 6 representanter
  • Moderat Liste: 20% - 4 representanter