Nyåpnet hotell på campus

Hotellet Ydalir er åpnet og i full drift. UiS er første universitet i Norge med hotell på campus.

• Ydalir ute.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Norges første campushotell ligger sentralt på campus Ullandhaug. Leilighetshotellet er en gave til UiS og Stavanger fra Smedvig i anledning sistnevntes 100-årsjubileum i 2015.
  • ydalir_smedvig.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    – Det er en stor glede for Smedvig å gi noe tilbake til byen. Ydalir skal være et hjem for besøkende professorer og andre gjester av universitetet og Stavanger by. Det skal være et lærende hotel, sier Anna Margaret Smedvig, styreleder i Smedvig.
  • ydalir_rektor.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    – Tusen takk for denne fantastiske gaven! Her vil det bli aktivitet 24 timer i døgnet, hotellet vil gjøre vårt campus enda mer levende. Det er også berikende for UiS at vi kan ha undervisningsaktivitet på Ydalir, sa rektor Marit Boyesen i sin åpningstale.
  • ydalir peis.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Ydalir byr på 59 lekre rom og leiligheter, i tillegg til egne fasiliteter for å arrangere disputaser. Campushotellet skal drive næringsvirksomhet med overnatting, bevertning, møterom og konferanser.
  • ydalir_faddersjef.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Faddersjef Kim Roger Andersen og studentrepresentant i universitetsstyret Fatema Al-Musawi gleder seg over nytt campushotell på Ullandhaug.
  • ydalir ordfører.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    – Dere i Smedvig-familien gjør det motsatte når dere har jubileum, dere gir gaver. Dette er en gave som kommer til å bety mye i lang fremtid. Takket være Smedvig får Stavanger Norges første campushotell og det kommer Ullandhaug og regionen til å nyte godt av, sa ordfører Christine Sagen Helgø i sin åpningstale. Her blir ordføreren ønsket velkommen av hotelldirektør Martin Sagen.
  • ydalir_student.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Reiselivsstudent Henriette Fivelstad har deltidsjobb på Ydalir. – Jeg har vært med i forberedelsene de siste ukene, og det er kjempekjekt å få være med på åpningen!
  • ydalir_reiselivssjef.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    – Som tidligere student ved Norsk hotellhøgskole og nå reiselivsdirektør i Region Stavanger er det en stor ære å få lov til å være med på åpningen av Norges første campushotell, det skal vi være utrolig stolte av. Dette er et stort løft for Ullandhaug, ikke minst for reiselivsnæringen og for Norsk hotellhøgskole, sa konferansier Elisabeth Saupstad.
  • ydalir_musikk.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Musikk må man ha! Studenter fra Fakultet for utøvende kunstfag, Isabelle Kongshaug på vokal, Thomas Torstrup på piano, Livar Stailingseter på bass og Stein Inge Brekkhus på trommer jazzet opp åpningen.

Leilighetshotellet er en gave til Universitetet i Stavanger og Stavanger by fra Smedvig i anledning Smedvig sitt 100-årsjubileum i 2015.

– Gaven er et bidrag fra Smedvig for å understreke viktigheten av forskning og utvikling av fremtidige muligheter. Det er en stor glede for Smedvig å gi noe tilbake til byen. Ydalir skal være et hjem for besøkende professorer og andre gjester av universitetet og Stavanger by. Det skal være et lærende hotel, sier Anna Margaret Smedvig, styreleder i Smedvig.

Smedvig ønsker å gi en samfunnsnyttig gave som skal tilføre forsknings- og utdanningsmiljøet ved UiS verdier over tid. Overskuddet fra hotelldriften skal styrke universitetets virksomhet innen forskning og utdanning.

Lærende hotell

– Ydalir er en stor berikelse for universitetet. Tusen takk for denne fantastiske gaven! Her vil det bli aktivitet 24 timer i døgnet, hotellet vil gjøre campus enda mer levende. Det er også berikende for UiS at det blir undervisningsaktivitet på Ydalir, sa rektor Marit Boyesen i sin åpningstale.

Stiftelsen Learninghotels, som er ansvarlig for driften av Ydalir, skal samarbeide med Norsk hotellhøgskole for å gi studenter innen hotelledelse og reiseliv en helhetlig forståelse for hvordan et hotell faktisk driftes. Styret i stiftelsen består av representanter fra UiS og Smedvig.

Les mer: Ydalir – Det første campushotellet i Noreg

Berikende fra dag 1

Boyesen understreket at Ydalir også vil spille en stor rolle i UiS sin satsning på internasjonal forskning:

– Hotellet vil styrke UiS sine ambisjoner om å være et internasjonalt forskningsuniversitet og en ettertraktet forskningspartner. I disse dager kommer det 25 gjesteforskere fra hele verden som skal ha et gjesteopphold ved UiS. De skal selvsagt bo på Ydalir i de kommende månedene. Det betyr at Ydalir fra dag 1 spiller en viktig rolle i vår internasjonale satsning.

Ydalir byr på 59 lekre rom og leiligheter, i tillegg til egne fasiliteter for å arrangere disputaser. Campushotellet skal drive næringsvirksomhet med overnatting, bevertning, møterom og konferanser.

Ydalir feiret åpningen med spesialtilbud hele helgen, med gode tilbud på overnatting, frokost, kaffesnacks med kanelsnurrer og after work-tilbud på fredagen.

Tekst/foto: siri.j.pedersen@uis.no