Møt tidligere studenter

I studietiden startet Kristoffer Sørstrønen Tappetårnet. I dag er han eiendomsutvikler og har planer om å revolusjonere bemanningsbransjen. På Åpen dag forteller han og tre andre tidligere studenter om sin vei til drømmejobben.

Kristoffer Sørstrønen og Magnus Øgård Meisal i kontainerboligen på campus. Kristoffer Sørstrønen (tv) er en av fire tidligere studentene som kommer til UiS for å fortelle hva de studerte og hva de gjør nå. Sammen med Magnus Øgård Meisal (th) laget Sørstrønen forretningskonseptet MyBox av bacheloroppgaven sin.

Fire tidligere studenter vender tilbake til UiS for å fortelle hvordan de bruker UiS-utdanningen i sin jobb, og for å dele rådene de ville gitt seg selv som studenter. I tillegg til Sørstrønen kommer Frida Layti, Sindre Rhrich og Helene Nes. Møt dem i auditorium 101 i Elise Ottesen-Jensens hus klokken 12.00 – 13.00 på Åpen dag tirsdag 6. mars.

Fire presentasjoner

Alle fire skal presenterer «Dette har jeg studert og dette jobber jeg med».

• Frida Layti studerte Industriell økonomi (2012-2017) og jobber nå som Field Engineer Trainee i Schlumberger.
  • Sindre Rhrich studerte Industriell økonomi og teknologi (2009-2014) og er nå Project Coordinator i GE Oil & Gas.
  • Helene Nes studerte Kjemi og miljø-ingeniør og miljøteknologi (2011-2016). Hun er nå sivilingeniør i Asplan Viak AS.
  • Kristoffer Sørstrønen studerte til byggingeniør (2008-2013), og nå er Project Manager på Innovation Dock.

Se hele programmet for Åpen dag.

Å høre tidligere studenter dele sine erfaringer er en fin mulighet for både nåværende og framtidige studenter til å bedre forstå hva en utdanning fra UiS kan brukes til. I tillegg deler de råd og tips de ville gitt til seg selv som studenter, dersom de kunne reist tilbake i tid. Her kan det være mange gode råd å notere seg for dem som er eller snart blir studenter.

Nettverk med 10.000 alumner

Dette er første gang tidligere studenter, også kalt alumner, er en del av Åpen dag. For universitetet er det viktig å holde kontakten med de som har fullført sine utdannelser og har etablert seg i spennende jobber.

– Et tett samarbeid med næringslivet er en viktig målsetning for UiS. Vår region har en stor andel tidligere studenter fra universitetet og vi ønsker å holde aktiv kontakt med disse viktige ambassadørene. Et godt almuni-nettverk er til gjensidig nytte for tidligere studenter, for næringslivet og for universitetet, sier Klaus Lie Liland som er rådgiver ved strategi- og kommunikasjonsavdelingen ved UiS.

Alle som fullfører sin utdannelse ved UiS kan bli medlem av alumni-nettverket, som i dag teller rundt 10.000 medlemmer. Det jobbes for at nettverket skal bli enda mer synlig, og for å vise hvilke muligheter som ligger her.

– Mentorordninger, konferanser og temamøter skal styrke våre medlemmers forutsetninger for å nå sine profesjonelle mål. Alumni har jo en helt annen posisjon i utlandet, kanskje spesielt i USA, her er det sikkert noe å lære slik at vi kan bruke våre alumner mer aktivt, sier Lie Liland.

Utveksling og utvikling

I nettverket holder alumner kontakten med tidligere medstudenter og universitetet, dette er en glimrende anledning for utveksling og utvikling av kompetanse. Ikke minst når det kommer til videreutdanning og mentorordning er nettverket gull verdt.

Tidligere medstudenter som nå jobber i spennende stillinger i ulike bransjer i inn- og utland, kan ha stort utbytte av å hjelpe hverandre, utveksle utfordringer og muligheter i næringslivet. Nettverket kan også ha stor verdi dersom man flytter utenlands, da flere byer verden over har eget chapter med UiS-alumner.

–  Alumni-arbeidet skal bidra til å styrke universitetets attraktivitet og det er jo et uttalt mål at våre studenter etter endt studietid skal ha gode jobbmuligheter i regionen. Et tett samarbeid mellom universitet og arbeidslivet bidrar til dette, sier Lie Liland.