Minner om varslingsrutinene

Beredskapsledelsen hadde i ettermiddag en debriefing med politiet etter hendelsen i morges, der en mann ble sett på campus med våpen.

Hendelsen viste seg å være relativt udramatisk. En student som skulle på heimevernsøvelse gikk over Ullandhaug. Ifølge politiet hadde han ikke pakket inn våpenet sitt forskriftsmessig.

Kriseledelsen ble samlet, politiet rykket ut og bygningene på campus Ullandhaug ble gjennomsøkt. Etter en kort aksjon ble alarmen avblåst.

Under kriseledelsens debriefing kom det fram at det tok litt tid fra den første observasjonen ble gitt, før politiet ble varslet. Derfor minner universitetsdirektør John B. Møst om varslingsrutinene ved slike hendelser:

• Ring først politiet på tlf 1-1-2
  • Ring deretter UiS for å varsle om hendelsen (sentralbord 51 83 10 00)

For mer informasjon, se hele varslingsrutinen på våre eksterne nettsider. Lagre gjerne denne siden som snarvei på din mobil!

Universitetsdirektøren vil følge opp dagens hendelse med informasjon til enhetslederne på universitetet.