Min sommerjobb:

Tuva Skei Tønset er bachelorstudent i journalistikk og går fra jærdialekt til San Diego-slang i sommer.

• /Studentsider/Tuva Skei_sommerjobb_jærbladet.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    – Jeg var i praksis i Jærbladet fra januar til mars og ble tilbudt sommerjobb ved endt praksis. Det takket jeg selvfølgelig ja til, forteller Tuva Skei Tønset.
  • /01. Store bilder for nye www.uis.no - min. 1400 piksler/Studenter/Min sommerjobb_tuva skei.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    – På en typisk arbeidsdag lager jeg et par saker om dagen. Jeg har dessuten blitt god på jærdialekten, det er ikke en selvfølge for en østlending som meg, sier Tuva.
  • /01. Store bilder for nye www.uis.no - min. 1400 piksler/Studenter/San Diego State university.jpg (sl_bannerImage_220).jpg
    Etter syv uker på Jæren går turen rett til San Diego! – Vi er fem jenter fra bachelorstudiet som skal på utveksling ved San Diego State University. Vi kommer til byen en måned før studiet begynner og har leid et hus ved stranden som vi skal bo i hele semesteret, sier en svært fornøyd Tuva.

Hei Tuva, hva gjør du i sommer?

Jeg jobber som journalist i Jærbladet, lokalavisen til Time, Kleppe og Hå kommune. Jeg jobber her i syv uker i sommer.

Hvordan fikk du sommerjobben?

journalistikkstudiet er vi i ekstern journalistisk praksis hele det fjerde semesteret. Jeg var i praksis i Jærbladet fra januar til mars og ble tilbudt sommerjobb ved endt praksis. Det takket jeg selvfølgelig ja til.

Hvordan er arbeidsdagen din?

Redaksjonen holder til i Bryne sentrum, her er jeg på plass hver morgen klokken åtte. På en typisk arbeidsdag lager jeg et par saker om dagen. Jeg intervjuer over telefon eller reiser på oppdrag hvor jeg både fotograferer og skriver. Så langt i dag har jeg dekket to saker: Boligmarkedet på Jæren og asylsituasjonen i området. Jeg har vært på Hå mottakssenter hvor jeg intervjuet en asylsøker.

Er du nå blitt lommekjent på Jæren?

Det kommer seg! Jeg har dessuten blitt god på jærdialekten, det er ikke en selvfølge for en østlending som meg. Jeg har til og med blitt vant med jærlukta.

Hva liker du best med sommerjobben din?

Jeg liker det uforutsigbare i journalistyrket. Jeg får gjort veldig mye forskjellig i løpet av en uke, og får møte nye og interessante mennesker hver dag. Som journalist jobber man veldig selvstendig og har mulighet til å gjøre en forskjell, det liker jeg spesielt godt.

Får du nytte av studieprogrammet ditt i jobben?

Ja. Utdanningen er veldig relevant i jobben jeg gjør som journalist i Jærbladet. Alt jeg har lært bruker jeg her, være seg tekstproduksjon på nett og avis eller fotografering.

Blir det litt ferie på deg i sommer, da?

Etter syv uker i Jærbladet går turen rett til USA og San Diego! Vi er fem jenter fra journaliststudiet som skal på utveksling ved San Diego State University. Vi kommer til byen en måned før studiet begynner og har leid et hus ved stranden som vi skal bo i hele semesteret. Planen er å kose oss maks, det tror jeg ikke blir særlig vanskelig.

Tekst: siri.j.pedersen@uis.no