- Medisinutdanning ved UiS et naturlig valg

Nytt sykehus på Ullandhaug gjør det naturlig å etablere medisinstudiet i Stavanger, mener nestleder Iselin Nybø (V) i utdanningskomiteen på Stortinget. Hun viser til at nærheten til universitetet var et av argumentene for lokaliseringen av det nye sykehuset.

Oversiktsfoto over campus

- Jeg mener det er på tide at vi løfter store ambisjoner for universitetet vårt, og medisinstudiet vil være en naturlig vei å gå med ny lokalisering av sykehuset, sier Nybø til Stavanger Aftenblad.

- I forbindelse med byggingen av sykehuset bør Kunnskapsdepartementet utfordres til å gjøre investeringer med sikte på undervisningsarealer, slik jeg har fått opplyst at det ble gjort på Ahus. Dette er en sjanse vi ikke kan la gå fra oss, mener Nybø.

Vil ha medisinutdanning

Årsmøtet i Rogaland Venstre har i helgen vedtatt at de vil jobbe for å få medisinutdanning ved Universitetet i Stavanger.

Rektor Marit Boyesen sier i en kommentar at UiS allerede samarbeider tett med SUS om helsefaglig utdanning, forskerutdanning og forskningsprosjekter og utgjør sammen et nettverk innen medisinske vitenskaper.

Satser på velferdsteknologi

- Byggingen av nytt sykehus på Ullandhaug legger til rette for en styrking av samarbeidet innen forskning og utvikling, ikke minst i koblingen mellom helsefag, medisin og teknologi, og UiS er involvert i flere prosjekter med SUS, blant annet Pumps and Pipes, sier Boyesen.

Tekst: Lars Gunnar Dahle