Lærerstudenter får ta ny matteeksamen

Alle lærerstudentene som strøk på matteeksamen ved UiS får ta ny eksamen. De som består, kan begynne utdanningen i høst.

Matematikkoppgave De som består matteeksamenen kan begynne utdanningen i høst. (Illustrasjonsfoto)

UiS har mottatt fem klager på at eksamen var lagt opp slik at studentene måtte levere inn den første delen av eksamenen før tidens utløp for å kunne starte del to til riktig tid.

– Vi vurderer at dette også har berørt andre enn de som har klaget, og gir derfor alle mulighet til å ta ny eksamen, sier Karsten Tillerli, rådgiver i enhet for etter- og videreutdanning ved Universitetet i Stavanger (UiS)

Dato ikke bestemt

– Det har kommet klager på formelle feil ved gjennomføring av prøven, og det kan være at enkelte universiteter og høyskoler vil gi medhold i disse klagene. Vi vil sørge for at det arrangeres en ny prøve på stedene hvor det har vært formelle feil, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Eksamensoppgave og dato for ny eksamen blir bestemt nasjonalt av Utdanningsdirektoratet.

Datoen er ennå ikke bestemt.

Oppfølging

Alle det gjelder vil få beskjed fra UiS når datoen er klar.

I mellomtiden skal studentene fortsette på de andre studiene de eventuelt har fått plass på.

Hvis de består den nye eksamenen vil de på UiS få oppfølging ved Institutt for grunnskolelærerutdanning-, idrett- og spesialpedagogikk for å forsøke å ta igjen tiden de har mistet i starten på studiet.

Tekst: Elin Nyberg