Lån et nettbrett

Norges første Hublet, en utlånstjeneste for nettbrett, er nå tilgjengelig på Universitetsbiblioteket.

Masterstudent Sriffi Zukhrufany låner nettbrett på universitetsbiblioteket. – Dette er et tilbud jeg vil bruke mye, ikke minst på lesing av pensum i sofakroken, sier masterstudent Sriffi Zukhrufany.

Hublet er en finsk oppfinnelse for utlån av nettbrett. Hublet inneholder nettbrett, ladestasjon og administrasjonsprogramvare.

Bibliotekar Marte Pupe Støyva demonstrer hvor enkelt det er å låne et nettbrett ved Universitetsbiblioteket:

– Har du et lånekort kan du låne et nettbrett. Det kan du gjøre når som helst, vi har åpent 24 timer i døgnet. Du kan låne nettbrettet i opp til åtte timer. Hublet sørger for at brettet alltid er oppladet og oppdatert.

Nettbrettet kan for eksempel brukes til å surfing på nettet eller lesing av e-bøker. Universitetsbiblioteket har en stor samling elektroniske bøker.

Lån av nettbrett er allerede svært populært på biblioteket. Masterstudent Sriffi Zukhrufany er nysgjerrig på tilbudet, og låner med seg et nettbrett i forbifarten. – Dette er et tilbud jeg vil bruke mye, ikke minst på lesing av pensum i sofakroken, sier Zukhrufany.

UiS logo