Kristoff Nasilowski er død

UiS har mottatt det triste budskapet om at førsteamanuensis Kristoff Nasilowski er død. Nasilowski sovnet stille inn mandag 20. juni etter lengre tids sykdom.

Kristoff Nasilowski var førsteamanuensis i kunst og håndverk ved Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk. Nasilowski sovnet fredfullt inn mandag 20. juni, 60 år gammel.

Det vil bli holdt minnestund torsdag klokka 11.00 i Hagbard Line hus. Nasilowski begraves fra St. Svithun katolske krike fredag 24. juni klokka 13.00. Dette vil bli markert med flagging på halv stang på universitetsområdet.

Her er instituttleder Elin Thuens minneord:

Minneord Kristoff Nasilowski
Kristoff Nasilowski, ansatt som førsteamanuensis i kunst og håndverk ved Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk, døde mandag 20. juni. Han fylte 60 år for knappe tre uker siden. En dyktig lærer og kunstner har gått bort, så altfor tidlig.

Nasilowski var født i Polen 29.05 1956. Han hadde en allsidig og omfattende kunstfaglig utdanning fra Polen:

1976-81: Cand. Mag og Master of Art ved Kunstakademiet i Warszawa. Skulpturfakultet.

1981: Diplomeksamen med utmerkelse.

1976-81: Spesialisering i skulptur, urbanistikk, Romproblematikk og medaljer.

1976-81: Kunsthistorie.

1976-81: Øvrige studier i visuelle strukturer, maleri, tegning, grafikk, skriftlære, grafisk design, keramikk, tre, metall, stein, teoretiske studier. Denne delen av studier har foregått parallelt med hovedstudie i skulptur og skulpturrelaterte problemstillinger.

Nasilowski kom til Norge i 1983. Gjennom sitt virke har han arbeidet både som kunstner og som pedagog.

Kunstneren

Nasilowski var en allsidig og anerkjent kunstner som behersket mange materialer og teknikker. Han var en svært dyktig kunstner både innen skulptur, tegning, digitale uttrykk og medaljør. Han har hatt en rekke separatutstillinger og kollektive utstillinger i inn- og utland, og har hatt flere offentlige utsmykninger og oppdrag. Nasilowski er designeren bak byggeskikkprisen som årlig blir delt ut i Stavanger kommune. Han var medlem av utsmykningsutvalget ved UiS i flere år, og var opptatt av å formidle kunstens verdi i våre liv.

Pedagogen

Nasilowski underviste først i flere år ved Kunstskolen i Rogaland. I 1998 ble han ansatt ved Universitet i Stavanger, som lærer i kunst og håndverk. Her har han undervist på barnehagelærerutdanningen og grunnskolelærerutdanningene i ulike praktisk-estetiske emner. De siste ti år på IGIS, har han undervist i kunsthistorie og hovedområdene kunst, design, arkitektur og visuell kommunikasjon.

Hans omfattende kunstfaglige bakgrunn, sammen med hans virke som aktiv, utøvende kunstner, gjorde Nasilowski til en unik lærer og fagperson, som har satt sitt preg på faget kunst og håndverk ved UiS i snart en mannsalder.

Han elsket å være sammen med studentene på verkstedene, veilede dem fra en idefase til et ferdig produkt, og han utfordret dem til stadig å strekke seg lengre og lengre i deres skapende prosesser. For studentene var det spennende å få veiledning av en anerkjent og dyktig kunstner i undervisningssammenheng, og studentene satte ham høyt som lærer.

Det er med sorg at Kristoff Nasilowski har gått bort. Han vil bli sterkt savnet både som lærer og kollega. Han har satt dype spor etter seg.

Bildet viser førsteamanuensis Kristoff Nasilowski.

Kristoff Nasilowski sovnet stille inn etter lengre tids sykdom.