Karrieredag for kjemistudenter

For andre år på rad ble karrieredagen for studenter innenfor kjemifag arrangert. Tia Tidwell, en av ildsjelene bak arrangementet, var strålende fornøyd med dagen.

Bilde av Tia Tidwell Tia Tidwell håper hun kan være med på å arrangere karrieredag for kjemistudenter også neste år.

– Det er andre året vi arrangerer karrieredagen, og responsen i fjor var så god at vi i år har måttet flytte inn i større lokaler, sier Tidwell.

I fjor ble karrieredagen arrangert i Måltidets hus, mens i år var den flyttet til nabobygget Arkivenes hus.

– I fjor hadde vi høye ambisjoner, men vi ble likevel overrasket da mer enn 200 studenter stakk innom i løpet av to timer, jeg tror omtrent like mange var med i år også, sier hun.

Karrieredagen blir arrangert av Tekna Biotek Stavanger og studentorganisasjonen MoBi2C, som Tidwell representerer.

Totalt er det mer enn 300 studenter som studerer fag på bachelor- og masternivå ved Institutt for kjemi, biovitenskap og miljøteknologi ved UiS.

Ny kunnskap

Tidwell sier målet med dagen er at alle lærer noe nytt.

– Dette er en unik arena til å møte industrien. Andre fagområder, slik som for eksempel petroleum, har et mye tettere samarbeid med arbeidslivet i løpet av studiene enn det vi har. Vi prøver å lage et møtested hvor vi viser at det finnes mye relevant arbeid for oss også i regionen, sier hun.

– Jeg er veldig fornøyd med utfallet av dagen. De jeg har snakket med, både studenter og fra industrien, sier at de har fått nye kontakter som de kan dra nytte av, forklarer Tidwell.

Presentasjoner og mingling

Dagen begynte med presentasjoner fra bedrifter og næringsliv, før det ble åpnet for mingling i stand-området.

– Lokalet var veldig bra for dette formålet, og skapte en god atmosfære for nettverksbygging og småprat rundt standene, sier Tidwell.

Hun er også strålende fornøyd med presentasjonene som ble holdt:

– Det var veldig mange som ville høre på, så jeg tror vi trenger et større rom til neste år, sier hun.

Tidwell roser komiteen og de frivillige som har jobbet for at karrieredagen skulle bli så bra som mulig.

– Dette er resultatet av hardt arbeid fra MoBi2C og Tekna Biotek, sammen med andre frivillige. Det hadde ikke vært mulig uten dem, sier hun.

Tekst og foto: Mari Løvås