Josef (20) fikk hybel på Campus Bjergsted

I august stod de splitter nye studentboligene i Bjergsted klare. Musikkstudent Josef Zachariassen (20) fra Færøyene er rimelig fornøyd med at han klarte å sikre seg en av de.

Josef (20) føler seg heldig som har fått studentbolig på Campus Bjergsted. Josef (20) føler seg heldig som har fått studentbolig på Campus Bjergsted.

Musikkstudenten Josef Zachariassen (20) flyttet nylig fra Tórshavn på Færøyene og rett inn i en av SiS sine nye studentboliger på Campus Bjergsted.

Komplett campus
Boligene ligger nært både sentrum og Institutt for musikk og dans (IMD) ved Universitetet i Stavanger, hvor Josef er student på bacherlorprogrammet i utøvende musikk.

Med de nye boligene rett ved IMD, blir Bjergsted en komplett campus.

– Nylig åpnet de nye studentboligene et steinkast fra parken, så nå er Bjergsted en komplett campus for UiS’ kunstfaglige miljø, og for studenter ved UiS, sa UiS-rektor Marit Boyesen i sin tale under semesteråpningen til IMD.

Veldig fint
Studioleiligheten som Josef har blitt tildelt, er på 20-25 kvadratmeter og koster mellom 4750-5050 kroner i måneden. Han flyttet inn for et par uker siden og er svært fornøyd med leiligheten.

– Det er veldig fint her. Skikkelig moderne, og jeg har alt jeg trenger. Og så er det spesielt kjekt at leilighetsblokkene bare ligger et steinkast unna IMD, sier han.

I leiligheten hans har han et lite kjøkken med to kokeplater og et kjøleskap. Leiligheten er møblert med seng, skrivepult, persienner og garderobeskap, men Josef har også vært på IKEA og kjøpt inn møbler for å sette sitt eget preg på leiligheten. SiS har fremdeles ledige studentboliger - også i Bjergsted. Sjekk ut boligtorget her.

Veldig hjelpsomme
20-åringen fra Færøyene har spilt piano siden han var 7 år gammel. Han har søkt seg inn på klassisk, men er også glad i jazz og har allerede begynt i et jazzband sammen med medstudenter. Han valgte å søke IMD først og fremst på grunn av dette var en av musikkutdanningsinstitusjonene han opplevde som hjelpsomme når det kom til opptaksprøven.

Josef var i fjor elev ved en videregående skole på Færøyene som tilbyr musikalsk grunnskole, som det heter der. Siden mimimumskravet for fravær på skolen var såpass strengt, kunne han ikke ta fri for å komme seg til Stavanger og prøvespille. Derfor gikk IMD med på å la han prøvespille over video.

Jeg opplevde administrasjonen ved IMD som veldig hjelpsomme. I tillegg søkte jeg IMD på grunn av professor Erling R. Eriksen. Han er utrolig dyktig og har hatt to store pianister som lærere, nemlig Hans Leygraf og Einar-Steen Nøkleberg, sier han.

Spenstige farger
Boligområdet Josef bor i består av 120 studioleiligheter, 43 parleiligheter og åtte familieleiligheter. De er fordelt på 3 bygg og alle som bor i blokkene har tilgang til fellesrom og uteområdene rundt boligene. Boligblokkene er kledd i spenstige farger og er godt synlige.

Men fargene er ikke bare kule å se på, de har også en funksjon. Det er nemlig ulike farger i de forskjellige etasjene og på rekkverket i trappeoppgangene i de forskjellige paviljongene, slik at studentene lett skal kjenne seg igjen.

Tekst og foto: Maria Gilje Torheim

Slik ser det ut på innsiden av Josef sin hybel i Bjergsted.