Idrettsstudenter sprang for ECIU

Idrettsstudentene Vienna Dahle, Dag Einar Bøtun og Marie Stensholt fra UiS deltok i helgen i studentløpet Batavierenrace ved nederlandske University of Twente.

To studenter og mange telt Hele helgen ble tilbrakt ute, med overnatting i telt på campus. Marie Stensholt og Dag Einar Bøtun viser fram fasilitetene.

Laget bestod av 25 studenter fra medlemmene i European Consortium of Innovative Universities (ECIU), hvor UiS er eneste norske medlem. Foruten Norge, kom studentene på ECIU-laget fra Sverige, Danmark, Litauen, Polen, Tyskland, Nederland, Russland og Mexico.

Beste etappetid

– Det var spennende å delta og kjekt å bli kjent med studenter fra andre land, sier Vienna Dahle. Hun løp inn til beste etappetid på sin etappe som var 6 kilometer. Også de to andre UiS-studentene løp inn til gode tider på sin etappe.

Hvert lag skulle løpe 175 kilometer mellom byene Nijmegen til Enschede. Løpet starter ved midnatt og varer i 18 timer. Det arrangeres for 44 gang. ECIU-laget løp inn til en flott 28. plass. Totalt var det 350 lag som deltok, med til sammen 8500 studenter.

– Løpet er knyttet opp mot Europas største studentfestival, så det var god stemning og mye liv, sier Dahle.

Unge og innovative universiteter

ECIU er et nettverk av innovative universiteter, hovedsakelig i Europa. Disse universitetene er relativt unge, har tette bånd til industrien og bidrar til regional utvikling og innovasjon. Universitetene fokuserer på nye former for undervisning og læring og er forskningsintensive. UiS har vært medlem siden 2012.

Tekst: Benedicte Pentz

Student krysser målstreken

ECIU-laget var fornøyd med egen innsats og plassering. Her krysser svenske Andreas Åhwall målstreken.