Hedret for masteroppgave som kan redde liv

Andreas Hove ved Universitetet i Stavanger har vunnet NFAs (nå NFEA) pris for beste masteroppgave 2017, med oppgaven: «Kvalifisering av smartklokke til bruk i HLR».

– Det er veldig gøy å vinne denne prisen. Det føles bra å bli satt pris på og å få anerkjennelse for arbeidet jeg har gjort, sier prisvinneren.

I masteroppgaven har han brukt en smartklokke for å analysere hjerte- og lungekompresjoner på en Anne-dukke.

– Det er delt inn i to steg, først har jeg analysert kompresjonene matematisk, og så i del to har jeg lært maskinen hvordan den kan gjøre dette. Det som er nyskapende her er å kunne analysere kompresjonene med maskinlæring, sier Hove.

Oppgaven gikk også ut på å lage en app som veileder brukeren til å utføre god HLR, der appen analyserer kompresjonene og gir tilbakemelding i sanntid.

Juryens begrunnelse:

«Kandidaten har levert en oppgave på et meget aktuelt tema som potensielt redder liv. Oppgaven er godt strukturert, er godt gjennomarbeidet og har potensial for stor praktisk anvendelse. Flere disipliner er involvert i oppgaven og kandidaten har også jobbet tett på industrien.  Juryen anser dette som en meget verdig vinner av prisen for beste master 2017.»

Prisen består av kr 10.000,- og et diplom. Prisen ble delt ut under Norsk Forening for Elektro og Automatiserings (NFEA) årsmøte 14. februar.

Nye oppgaver

Hove er allerede i gang med nye arbeidsoppgaver og jobber som konsulent i Capgemini, med robotisering som fagfelt.

– Nå jobber jeg med å automatisere manuelle arbeidsoppgaver innen regnskap, sier han.

Han håper at andre tar over stafettpinnen og jobber videre med teknologien fra masteroppgaven. Veiledere for masteroppgaven var Hein Meling og Ståle Freyer (UiS) og Arild Eikefjord (Laerdal).

Tekst: Mari Løvås
Foto: Privat

Tidligere masterstudent Andreas Hove vant pris for masteroppgaven «Kvalifisering av smartklokke til bruk i HLR».