Første spadestikk for campushotellet

For ett år siden fikk universitetet og byen et hotell i gave fra Smedvig. I dag tok rektor det første spadestikket. Om et drøyt år åpner dørene til Norges første campushotell.

• Rektor Marit Boyesen tar første spadestikk for bygging av campushotell med Cecilie W. Melbye og Rune Hognestad, regiondirektør i Kruse Smith Entreprenør. NRK Rogaland skimtes til venstre og Kjell Arholms hus kan sees øverst i bildet.
    Marit Boyesen, Cecilie W. Melbye og Rune Hognestad, regiondirektør i Kruse Smith Entreprenør, på den sentralt plasserte tomta. NRK Rogaland skimtes til venstre og Kjell Arholms hus kan sees øverst i bildet.
  • Rektor Marit Boyesen tar første spadestikk for bygging av campushotell.
    Rektor Marit Boyesen tok det første spadestikket og markerte byggestart av hotellet.
  • Rektor Marit Boyesen intervjues av NRK Rogaland.
    Nærmeste nabo, NRK Rogaland, krysset gata for å overvære første spadestikk og intervjue rektor Marit Boyesen.
  • Leilighetshotellet Ydalir
    Slik vil Ydalir leilighetshotell se ut når dørene åpnes i februar 2018. (Illustrasjon: Arkitektkontoret Lund & Slaatto)

– Dette er en stor dag for UiS. Et hotell på campus vil legge bedre til rette for forskningssamarbeid. Vi er glade for at campus utvides og dermed huser flere tilbud, sa rektor Marit Boyesen da hun tok det første symbolske spadestikket på tomta.

Gave fra Smedvig

Hotellet ble gitt i gave til universitetet og Stavanger by da Smedvig i fjor feiret sitt 100-årsjubileum.

Les også: Norges første campushotell skal gi overskuddet til UiS

Smedvig ønsket å gi en samfunnsnyttig gave som skal tilføre forsknings- og utdanningsmiljøet ved UiS verdier over tid. Utbyttet fra driften skal uavkortet gå til å styrke kompetansemiljøet ved UiS, for eksempel ved å finansiere forskning og nye professorater.

Ydalir

Hotellet skal hete Ydalir, etter hjemstedet til den norrøne jakt- og vinterguden Ull. Man antar at navnet Ullandhaug stammer fra guden Ull.

Leilighetshotellet skal ligge sentralt på campus mellom Kjell Arholms hus, Oljedirektoratet og NRK Rogaland. Hotellet bygges og eies av stiftelsen Ydalir, hvor Cecilie W. Melbye er daglig leder. Hun er fornøyd med at byggingen er i gang.

– Vi håper hotellet blir et viktig bidrag til et levende campus. Hotellet får en ideell beliggenhet mellom universitetet, iPark og etter hvert sykehuset, sier Melbye.

Ferdig februar 2018

Styret i stiftelsen består av representanter fra UiS, rektor Marit Boyesen, universitetsdirektør John B. Møst, og fra Smedvig med administrerende direktør Odd Torland og eiendomsdirektør Jostein Kalsheim, samt Gisle Steffensen, tidligere direktør på Sola Strand Hotell og med mer enn 50 års erfaring fra hotellbransjen.

Kruse Smith er entreprenør. Hotellet skal stå ferdig i februar 2018.

Tekst: Benedicte Pentz
Foto: Asbjørn Jensen