Fikk servert etterlengta lunsj i fadderuka

– Dette var perfekt. Det har stort sett gått i junkfood hele uka, så nå var det godt med noe skikkelig mat, sier lærerstudentene Kay Arne Skårdal, Arian Cindrak og Bjørnar Jakobsen som fikk servert «skolelunsj» i dag.

Bildet viser studentene Arian Cindrak, Kay Arne Skårdal og Bjørnar Jakobsen. De nye lærerstudentene Arian Cindrak, Kay Arne Skårdal og Bjørnar Jakobsen nøt skolemåltidet.

Rundt 130 sultne grunnskolelærerstudenter møtte opp til «skolemåltid», som ble arrangert i dag. Hvert år lager fadderne på grunnskolelærerutdanningene mat til de nye studentene sammen med faglærer på mat og helse, Merete Helland på Institutt for grunnskolelærerutdanning, idrett og spesialpedagogikk.

Skolemåltidet bestod av hjemmebakte hjerterundstykker, frukt, grønsaker og mye annet godt – og sunt, og studentene ble oppfordret av faglærer Helland til å om å teste ut nye smaker.

– Smakte veldig godt

Arrangementet gikk rett hjem hos de nye grunnskolelærerstudentene Arian Cindrak, Kay Arne Skårdal og Bjørnar Jakobsen, som lenge hadde sett fram til å få i seg litt skikkelig mat.

– Det smakte veldig godt. Det har stort sett gått i junkfood hele uka, så det var perfekt å få i seg litt næringsrik mat nå, sier de.

Studentene synes det var veldig kjekt at fadderne og flere ansatte på instituttet hadde stått på og laget til et litt annerledes arrangement i fadderuka. De satte også pris på at de fikk møte de som jobber på instituttet samt fikk mulighet til å lære litt om faget «mat og helse», som de kan ta som valgfag i tredje året under studiet.

Tekst og foto: Maria Gilje Torheim

UiS logo