Fadderfestival 2017!

Faddersjef Silje Reitan ønsker 4000 nye studenter velkommen til Fadderfestival 14.-20. august. Nå er Fadderprogrammet klart.

– Fadderfestivalen er en velkomst for alle våre nye studenter. Blir du fadderbarn får du en enklere oppstart og hverdag de første ukene på UiS: Du blir kjent med studenter på ditt studieprogram og du blir lommekjent på campusområdet, sier faddersjef Silje Reitan.

Fadderfestivalen har vokst i størrelse de siste årene, og engasjerer og inkluderer studentmiljøet ved UiS på kryss og tvers av linjeforeninger og studentorganisasjoner. Alle studieprogram har under Fadderfestivalen fadderledere som gir nye studenter gode råd om byen og universitetet.

– Fadderfestivalen hadde ikke vært mulig uten alle våre 1300 faddere og 60 fadderledere, de gjør en fantastisk jobb. Våre nåværende studenter tar imot nye studenter og leder gruppen med fadderbarn trygt gjennom uka, sier Reitan.

Alle nye studenter oppfordres til å registrere seg som fadderbarn og bli med på Fadderfestivalen. Fadder t-skjorta, det vil si inngangsbilletten til Fadderlandsbyen, koster 300 kroner. T-skjorta gir inngang til et begivenhetsrikt Fadderprogram.

40 arrangementer

Fadderstyret har siden i høst planlagt hvordan årets nye studenter skal ønskes velkommen. Resultatet er en mangfoldig fadderfestival med over 40 arrangementer på menyen: konserter, temafester, stand up-show, quiz, arrangementer med linjeforeninger, utflukter og bading på campus. Bading på campus?

– Jepp! Et av våre høydepunkt i år er rigging av et utendørs svømmebasseng i Fadderlandsbyen. På tirsdagen, da har vi forresten bestilt ekstra godt vær, kan studenter bade akkurat så mye de vil. Det blir satt opp garderober ved siden av bassenget og badevakter vil sørge for at alt går trygt for seg. Brannvesenet hjelper oss å fylle opp svømmebassenget med vann, sier Reitan.

Det blir selvfølgelig mange gode konserter også. På åpningsdagen er det litt av et trekløver som fyller Fadderlandsbyen med musikk: Kajander, Kream og Sonny Alven vil garantert skape god stemning. På fredagen avslutter Unge Ferrari konsertrekken.

– Men, Fadderfestivalen er ikke over på fredagen. På lørdagen fyller vi opp busser og drar på tur til vakre Prekestolen. Det anbefaler jeg alle studenter å være med på, sier Reitan.

Fadderfestival for alle?

I fjor var det rundt 2800 nye studenter som deltok som fadderbarn. Med faddere og engasjerte vil festivalen romme nærmere 5000 studenter.

– Vi har også invitert nye studenter fra VID og BI, men i hovedsak er dette en festival for nye studenter ved UiS, sier Reitan.

Travel faddersjef

23 år gamle Reitan var i fjor sponsoransvarlig i Fadderfestivalen. I år er hun sjef, samtidig som hun studerer sykepleie bachelor. Det har ikke vært den enkleste kombinasjonen.

– Dette året har gått altfor fort. Sykepleiestudiene har vært krevende med 18 uker praksis og eksamener. Jeg har også en deltidsjobb på sykehuset. Fadderengasjement skal inn på toppen av alt dette – det er travelt! Jeg skulle gjerne hatt flere timer i døgnet, sier Reitan. Heldigvis har hun et Fadderstyre som hjelper til med all planleggingen.

– Nestlederne Tuva Rønning og Ricardo Nunez skal ha mye av æren for at det meste begynner å falle på plass. Ricardo har jobbet ekstremt bra med koordineringen av alle arrangementene, sier Reitan.

Nå begynner hun for alvor å glede seg til velkomstuken.

– Det skal bli veldig kjekt å se gjennomføringen av alt vi planlegger.

Tekst/videosnutt: siri.j.pedersen@uis.no

UiS logo
Faddersjef UiS, Silje Reitan – Her kommer det to store telt med plass til alle våre nye studenter, sier faddersjef Silje Reitan.