Europeisk studentundersøkelse: Eurostudent

Statistisk sentralbyrå gjennomfører nå den norske delen av den europeiske studentundersøkelsen Eurostudent.

I Eurostudent kartleggers studenters levekår under studietiden i Norge. I undersøkelsen spør SSB om studenters studiesituasjon, penger studenter har til månedlig bruk, deres månedlige kostnader, studieutgifter for semesteret, studiemobilitet og tid brukt på arbeid og studier.

Opplysningene fra Eurostudent brukes som grunnlag for analyser og sammenligninger av studenters levekår i flere land i Europa, og publikasjoner om studenter i Norge. Utvalgte resultater fra forrige runde av Eurostudent er f.eks. presentert i SSB-rapport 2015/50.

Til undersøkelsen er det trukket et utvalg på 24 000 studenter i Norge. De som er trukket ut får epost og tekstmelding fra SSB med lenke til undersøkelsen.

Slik svarer du:

Bruk lenken du har mottatt i epost eller tekstmelding fra oss, da logges du rett inn i undersøkelsen med riktig brukernavn og passord. Alternativt kan du bruke knappen «Elektronisk innrapportering» som du finner på denne siden.