Er du nysgjerrig på utveksling?

Studerer du til å bli barnehagelærer? Er du i tillegg nysgjerrig på utveksling? Da bør du vurdere Internasjonal Uke våren 2016!

Andrea Roth Hetland (22) reiste i fjor på utveksling gjennom Internasjonal uke. Andrea Roth Hetland (22) reiste i fjor på utveksling gjennom Internasjonal uke.

Visste du at som barnehagelærerstudent ved Universitetet i Stavanger (UiS) kan bytte ut en uke av studieforløpet ditt med en uke ved et annet universitet som vi har samarbeid med?

Fikk gode venner
Andrea Roth Hetland (22) går andre året på barnehagelærerutdanningen heltid ved Universitetet i Stavanger. Hun valgte å dra på utveksling til Universitat Ramon Llull i Barcelona i fjor vår.

– Det var veldig spennende og lærerikt, og jeg fikk gode venner under oppholdet. Noen av dem har jeg faktisk besøkt senere også og vi holder kontakten, sier Roth Hetland.

Under internasjonal uke ble hun kjent med studenter fra hele Europa som studerer det samme henne. Her fikk hun utvekslet erfaringer og utforsket hvordan barnehagelærerutdanningen er lagt opp i andre land. Hun fikk også besøke flere barnehager i Barcelona og se hvordan de blir drevet der sammenlignet med her hjemme.

Vil du søke?
Internasjonal uke organiseres litt forskjellig på de ulike universitetene, men alle innebærer aktiv deltakelse i pedagogiske opplegg. En studieuke i et annet land gir deg mulighet til å utforske flere mulige måter å organisere «pedagogiske møter».

I tillegg gir samtaler og diskusjoner med studenter og lærere fra andre land mulighet til praktisering av språklige ferdigheter. Deltakelse i «Internasjonal uke» gir også et godt grunnlag for å velge et studieopphold over lengre tid senere i utdanningen. Studieuken avsluttes med et diplom som bekreftelse på deltakelse. Deltakelsen i studieprogrammet er som regel gratis, men du betaler selv for reise og opphold.

Du kan nå søke om å få dra ut på utveksling gjennom Internasjonal uke. Søknadsfristen er 30. november.

Les mer om hva det går ut på, hvor du kan dra og hvordan du kan søke.