Engasjertuken: Livet utenfor lesesalsboblen

Lurer du på hva studenttilværelsen har å by på utover forelesninger og lesesaler? Da bør du bli med på Engasjertuken!

• /01. Store bilder for nye www.uis.no - min. 1400 piksler/Studentliv/IMG_0965.JPG (rw_largeArt_1201).jpg
    Allerede på mandag starter Engasjertuken på UiS, i regi av studentorganisasjonen Start. Uken er fullpakket med aktiviteter og events i regi av engasjertmiljøet ved UiS. Her er UiSI dans i full swing under Engasjertdagen i 2016.
  • /01. Store bilder for nye www.uis.no - min. 1400 piksler/Studenter/Alina_start_2017_engasjert.JPG (rw_largeArt_1201).jpg
    Masterstudent Alina Isaevskaya er prosjektleder for Engasjertuken. Russiske Alina lærte seg norsk på 10 måneder i Alta, reiste videre til Stavanger for å ta bachelor i reiselivsledelse, spedde på med en bachelor i økonomi og administrasjon, fullførte den doble bachelorgraden på fire år og fortsatte så på en master i siviløkonomi. Etter fem år og ørten studiepoeng ble hun endelig klar for engasjertmiljøet og Start.
  • /01. Store bilder for nye www.uis.no - min. 1400 piksler/Studenter/IMG_0986.JPG (rw_largeArt_1201).jpg
    Start holder til i det koseligste huset på campus: Paviljong 13 er opprinnelig gamle Sør-Fogn skole fra 1876, og er plassert mellom Kjell Arholms hus og Line-huset. Her bør du ta turen innom hvis du ruger på en god grunderidé.
  • /01. Store bilder for nye www.uis.no - min. 1400 piksler/Studenter/IMG_0962.JPG (rw_largeArt_1201).jpg
    – Det å være engasjert høres kanskje skummelt ut, mange tror at engasjementet krever mye ressurser og innsats. Det stemmer ikke! Det går ikke an å feile som engasjert student, du møter ikke de samme kravene som du gjør i studiet ditt. Det er lekent, kjekt og sosialt å være engasjert, sier Alina.

Hvorfor skal studenter engasjere seg, Alina?

For å finne ut hva man egentlig vil og kan, og ikke minst hva man interesserer seg for. For min del har engasjementet gitt meg nye utfordringer og opplevelser. Jeg hadde en klar faglige plan for hva jeg skulle gjøre på UiS. I hverdagen kan det være utfordrende å få plass til annet enn studier og det er fort gjort å bare leve i lesesalsboblen. Det tok meg hele fem år før jeg ble klar for Start, det var ikke et øyeblikk for tidlig!

Å være «engasjert» høres kanskje skummelt ut, mange tror at engasjementet krever mye ressurser og innsats. Det stemmer ikke! Det er lekent, kjekt og sosialt å være engasjert.

Hva er Engasjertuken?

Engasjertuken er en fantastisk mulighet for nye og gamle studenter å bli engasjert i studentorganisasjoner og å bli kjent med alle våre linjeforeninger og bedrifter.

Hva er Start?

Det er en organisasjon som fremhever innovasjon og entreprenørskap. Vi er nok spesielt aktuelle nå med tanke på arbeidssituasjonen i Stavanger. Innovasjon og gründerskap er veldig i tiden. Nå har vi rundt 20 medlemmer, det var en del «naturlige avganger» i vår da mange av våre medlemmer avsluttet masterstudiet. Vi starter ny rekrutteringsrunde nå i Engasjertuka.

Hva er høydepunktene i Engasjertuken?

Jeg gleder meg mest til Engasjertdagen på tirsdag og Engasjert Gallakveld som skal være på lørdagen. I år har vi mange arrangementer – med flere arrangementer hver dag hele uken.

Den offisielle åpningen er på mandag, med prorektor Dag Husebø som snorklipper. Her kommer også Sean Paul Shanor. Han er kaptein for start up-fabrikken X2 Labs, som har som mål å produsere femti nye selskaper i året.

På Engasjertdagen i Tjodhallen vil de fleste av våre 70 studentorganisasjoner være til stede. I tillegg stiller cirka 10 bedrifter. Det kommer også Start up-bedrifter, blant annet Drop in som holder til i Innovasjonsparken.

På onsdagen har vi Entreprenørskapsdagen hvor studenter får innføring i entreprenørskap og ideutvikling gjennom spennende case.

Hvem er Engasjertuken for?

Uken er for både nye og gamle studenter. Det kan av og til være vanskelig å løfte hodet opp av bøkene og se at man har tid til noen ting som helst. Det har dere! Jeg håper at mange tar turen innom arrangementene våre.

Tekst: siri.j.pedersen@uis.no

UiS logo