Efi klar for studier ved UiS

380 nye studenter fra 70 ulike land starter studiene sine ved Universitetet i Stavanger (UiS) i høst. En av dem er greske Efi Derempouka. Hver 10. student er nå fra utlandet.

Efi Derempouka er ny internasjonal student ved UiS Greske Efi Derempouka gleder seg til studier ved UiS og fotturer i norsk natur.

Foajeen i Arne Rettedals hus ble i dag, onsdag 12. august, forvandlet til en internasjonal smeltedigel da de nye studentene fikk utstedt sine studentkort. Blant de nyankomne finner vi Efi Derempouka. 28-åringen fra Hellas skal starte studier i Offshore technology risk management ved UiS.

- Jeg gleder meg til å studere, og til å bli kjent med Stavanger og Norge, sier hun.

Efi og de andre internasjonale studentene blir møtt med skreddersydde mottaksdager som inneholder velkomsttaler, praktisk informasjon og presentasjoner fra ulike organisasjoner og institusjoner. UiS får god støtte fra eksterne aktører som informerer om banksystem, helseetaten og tilbudene som finnes for studentene i Stavanger-regionen.

Kunnskap og vennskap
Målet er at de nye studentene lett skal integrere seg i det norske studentmiljøet, både med hverdagsproblematikk og akademiske utfordringer. Uken blir avsluttet med en sosial utflukt til Månafossen søndag 16. august.

Det er Internasjonalt kontor ved UiS som har satt sammen programmet for mottaksdagene 12.-14. august. Arrangementet er populært hos studentene som, i tillegg til å få informasjon, raskt blir kjent med sine medstudenter fra hele verden. Nytt av året er at de nye studentene blir møtt på flyplassen av andre internasjonale studenter.

Trangt nåløye
UiS opplever svært gode søkertall til sine studier på engelsk og konkurransen om en studieplass er derfor svært stor. Mastergradsprogrammet «Petroleum Engineering» har eksempelvis mottatt 701 søknader til 30 studieplasser. UiS er et attraktivt studiested for internasjonale studenter og nåløyet er trangt for å bli UiS-student.

Totalt har 2791 søknader gått gjennom en knallhard selektering og blitt redusert til 380 studenter. De fem største nasjonalitetene som er representert er Frankrike, Tyskland, Russland, Polen og India.

Søkertallene, og den høye kvaliteten på studentene som blir tatt opp, er et resultat av den stadig ekspanderende internasjonaliseringen som finner sted ved UiS. Totalt er det rundt 1000 internasjonale studenter på UiS. Det utgjør om lag 11 prosent av studentmassen.

Efi ville studere i Stavanger fordi UiS er gode på petroleum og i Norge fordi hun har en bror i Bergen.

- Min bror har fortalt mye fint om landet og naturen. Fotturer er typisk norsk, så det skal jeg være med på, sier Efi.

Tekst: Benedicte Pentz
Foto: Asbjørn Jensen