– Det er nå dere skal utvikle dere som kunstnere

Lille konsertsal i Bjergsted var i dag fylt til randen med studenter og ansatte under semesteråpningen. – Å være student ved IMD handler om å utvikle seg som kunstner og som menneske, sa instituttleder Dag Jostein Nordaker.

• Musikkstudenter og dansestudenter samarbeidet under innslaget «Rapsodia de coladeras».
  • UiS-rektor Marit Boyesen hold tale under semesteråpningen.
  • Student Andreas Barsnes Onarheim underholdt med sang og gitarspill.
  • Instituttleder Dag Jostein Nordaker oppfordret studentene til å stå på og gjøre en innsats.
  • Danseinnslaget «Now you see me» med dansestudentene Jøran Ravndal og Synne Garvik.
  •  Pernille Svendsen og Hans Petter Tangen imponerte med innslaget «Pampeana No 1».

Tirsdag 18. august var det duket for semesteråpning for studenter og ansatte ved Institutt for musikk og dans (IMD) i Lille konsertsal, Bjergsted. Instituttleder Dag Jostein Nordaker oppfordret studentene til å stå på, jobbe hardt og benytte seg av mulighetene som finnes for å utvikle seg som kunstnere – og som mennesker.

– Vi ansatte her på instituttet gleder oss til å gå den veien med dere, men husk på at det er dere som må gjøre jobben, sa Nordaker.

– Stolte av IMD
Institutt for musikk og dans fyller 70 år i år, og UiS-rektor Marit Boyesen snakket i sin tale om historien til instituttet. Rektoren snakket videre om at UiS er stolte av å ha IMD som en del av universitetet og gratulerte studenter og ansatte med jubileet.

Det var også flere innslag på scenen under semesteråpningen, deriblant underholdte UiS-student Andreas Barsnes Onarheim med innslaget «Waltz for Bill Evans» på gitar.

Tekst og foto: Maria Gilje Torheim