Bedring i søkingen til oljestudier

Nedgangen for oljerelaterte studier kan være over, viser årets søkertall fra Universitetet i Stavanger (UiS). Enkelte studier har markert oppgang, og interessen fra utenlandske søkere stiger kraftig.

Studenter viser fram geolaben på UiS. Studenter viser fram geolaben på UiS.

I to år på rad har det vært markant fall i søkingen til petroleumsrettede studier. I år har nedgangen bremset opp til kun fire prosent, og alle utdanningene utenom én fyller opp studieplassene.

Søkertallene til de oljerelaterte studiene ved UiS er sammensatt: I Samordna opptak øker bachelor i petroleumsgeologi og femårig master i industriell økonomi, petroleumsteknologi med henholdsvis 33 og 17 prosent, mens de øvrige petroleumsutdanningene går tilbake.

I det lokale opptaket er det hard konkurranse om plassene til toårige masterutdanninger innen offshoreteknologi. Studiet offshoreteknologi, industriell teknologi og driftsledelse har 68,9 prosent flere primærsøkere i år. Til sammen er det 7,4 prosent oppgang til petroleums- og offshoreutdanninger til toårige masterutdanninger.

I internasjonalt opptak er det hele 16,9 prosent oppgang med 1025 primærsøkere til 70 studieplasser for petroleum- og offshoreutdanninger.

Les alt om søkertallene til UiS her

Tekst: Leiv Gunnar Lie