12 dagers Ugå

Alt er relativt. 15. mars kjører Ugå-styret i gang en uke som strekker seg over hele 12 dager. Sånn kan det gå når hele byen vil være med på festival og ikke minst når man må sette opp ekstrakonserter med Janove.

• /ugå 2017.jpg (rw_largeArt_1201).jpg
    Halve Ugå-styret: Arrangementansvarlig Jørgen Gjestvang, frivillighetsansvarlig Signe Gevik og Ugå-leder Christian Pettersen.
  • /ugå 2017.png (rw_largeArt_1201).png
    Onsdag 15. mars braker det løs med Colour Splash Run i sentrum og åpningskonsert med Bohem.

Hva er Ugå?

– Det er en studentfestival som arrangeres annethvert år i Stavanger. Det er Ugå-styret som arrangerer festivalen med studenthuset Folken som sjef. Studenter fra UiS og BI er med i styret, forklarer Ugå-leder Christian Pettersen.

Som tidligere faddersjef på UiS, og det over hele to år, har han grei snøring på festivaler. Man kan nesten mistenke at han liker det en smule, dette med å lede festivaler. Rett etter at årets Fadderfestival var over, tok han likeså greit fatt på Ugå. Egentlig studerer Christian statsvitenskap ved UiS, men denne karen liker å ha mange baller i luften.

Jeg allierte meg med faddersjefen på BI, Synne Fagerlang Sandøy. Hun er nå nestleder i Ugå. Vi ønsket å lage tidenes studentfestival i sentrum, med mål om å samle studentlivet og studentkreftene i Stavanger. Det ser det ut til at vi klarer, sier Christian.

Hvem er Ugå for?

– Ugå er for studenter i Stavanger, men er åpen for alle. Stavanger har til sammen cirka 12 000 studenter med BI, VID og UiS. Alle kan kjøpe billetter til alle arrangementer, men studenter får fordeler i form av rabatter, sier Christian.

Ugå-styret består av seks studenter, tre fra BI og tre fra UiS. – Jeg kan ikke skryte nok av styret mitt, de er fantastisk dyktige. Fra UiS er Jørgen Gjestvang arrangementsansvarlig og Signe Gevik er frivillighetsansvarlig. De jobber som noen helter, sier Christian.

Alle våre arrangementer er gjennomførbare takket være våre 100 frivillige. Vi setter stor pris på at studenter fra UiS og BI stiller opp, sier Signe Gevik, som studerer matte og fysikk ved UiS.

Hva skjer?

– Konserter er hovedelementet i Ugå. Det skjer noe på Folken hver dag. Vi har artister som Janove, Skambankt, Bohem, Sonny Alven, Matilda & OMVR og afterski med Staysmann & Lazz og Katastrofe, sier Jørgen, som også studerer matte og fysikk ved UiS.

Nytt av året er at Ugå også har fått med seg kafeer og utesteder i byen. Hall Toll skal ha lounge, Sportskafeen byr på hiphopkonsert, Hanekam kjører DJ og Alf & Werner har liveband.

Ugå har altså strukket seg fra å gå over en drøy uke til nesten to uker. Fra åpningen onsdag 15. mars går det slag i slag fram til 26. mars.

Janove ble utsolgt på 12 minutter. Han foreslo derfor å sette oppe en ekstrakonsert på onsdagen før og det kan man sannelig ikke si nei til. Den ble utsolgt på to timer, sier Christian.

Høydepunkter

Ugå starter førstkommende onsdag med Colour Splash Run og konserter i sentrum. Og så tar det av i et forrykende tempo.

Ugå støtter veldedigheten SAIH som jobber for at alle unge skal få tilgang til god utdanning. UgåHjelpen er en rekke arrangementer som har som formål å samle inn midler til SAIH: Ugåbadet i Møllebukta, Color Splash Run i sentrum, Kissing Booth med flere. Det koster minimum 20 kroner å delta, og summen vi får inn går til SAIH, sier Christian.

Og så må vi ikke glemme studentrevyen. Den heter «Alt under full panikk» og regisseres av Fredrik Brimsø. Revyen består av studenter fra UiS og BI samt folk fra stand up-miljøet. Vi er dessuten veldig heldige som har fått med oss dansere og musikere fra Institutt for musikk og dans, sier Signe.

Og ennå er ikke arrangementer som speed dating, skicruise til Sauda, curling, bingokveld, Bede for Bede, futsalturnering, ølsafari, pokerturnering, Silent disko og Latter live nevnt.

Studenter skal virkelig farge Stavanger by i ukene som kommer. Det blir så bra! Men husk å bestille billetter, det begynner å bli utsolgt på mange arrangementer, sier Christian.

Tekst/foto: siri.j.pedersen@uis.no